Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci plánujú vynútené zmeny, chýba im kľúčový útočník. Lekár prehovoril o jeho stave

Tri zápasy, tri výhry, skóre 15:0. Bilancia, ktorá vzbudzuje rešpekt.

17.05.2023 16:11
Cehlárik MS hokej Foto:
Peter Cehlárik v drese Slovenska na MS 2023.
debata (2)

Hokejisti Švajčiarska sú na MS 2023 zatiaľ dominantní. Pravda, plný počet deväť bodov vybojovali proti papierovo slabším súperom, keď postupne zdolali Slovinsko (7:0), Nórsko (3:0) i Kazachstan (5:0).

VIDEO: Atmosféra pred zápasom Slovensko – Kanada

Video

Zajtra ich čaká prvý „vážnejší“ súper v zápase, ktorý môže napovedať viac o ich vysokých ambíciách. Nadupaných Helvétov s viacerými hviezdami z NHL vyzvú večer od 19.20 Slováci.

Tí dnes absolvovali tréning po jednodňovom voľne. Chýbal na ňom Peter Cehlárik, ktorý nedohral pondelkový duel s Kanadou.

V priebehu zápasu zblokoval strelu súpera a puk ho trafil do kolena. Elitný útočník v stredu trénoval mimo ľadu.

Slovensko, Kanada Čítajte viac Kanaďania mali proti Slovákom na mantineli mená, čísla i fotografie rozhodcov. Bavili sa s nimi ako s kamošmi

"Trénoval individuálne s kondičným trénerom, zamerali sme sa na spevnenie mäkkých tkanív v kolene, keďže ho má nastrelené a má tam mierny opuch.

Nemá nič zlomené, malo by to byť v poriadku. Riešime to konzervatívne," vysvetlil lekár slovenskej výpravy Pavol Lauko.

O tom, či Cehlárik nastúpi proti Švajčiarom, sa rozhodne v deň zápasu. Ak by nemohol hrať, tréneri pošlú do akcie Andreja Kudrnu, ktorého spolu s Máriom Lunterom vedenie tímu dnes dopísalo na súpisku.

„Zmeny v zostave nás zrejme neminú. Budú záležať aj od toho, či Cehlárik zasiahne do hry. Ak nebude stopercentný, necháme ho oddychovať. Máme pripravené alternatívy,“ reagoval asistent trénera Andrej Podkonický.

Švajčiari tvoria kompaktný tím so silnou generáciou hráčov, ktorí hrajú spolu už dlhší čas. Včera ich posilnilo hviezdne duo z NHL – obranca Jonas Siegenthaler a útočník Nico Hischier.

Obaja obliekajú dres New Jersey Devils, kde hrali aj s Tomášom Tatarom, v štruktúrach Devils pôsobí aj Šimon Nemec.

hlavaj ms hokej Čítajte viac Recept ako zažiariť na MS? Pošlite brankára chytať do extraligy. Odpisovaní Slováci sa pýtajú do sveta

"Švajčiari majú kvalitný káder, plný technicky vyspelých hráčov. Mužstvo hrá dlhé roky pokope. Nečaká nás nič ľahké.

Pôjdu po nás, budú nás napádať, musíme hrať mimo nášho pásma a čo najviac v ich zóne. Nemôžeme robiť chyby v strednom pásme, ktoré by potom vyústili do prečíslení," pokračoval Podkonický.

Ramsayho asistent zdôraznil, že Slováci sa zároveň musia vyvarovať zbytočných vylúčení: „Fauly nás môžu stáť zápas. Nemôžeme byť veľa vylučovaní, pretože Švajčiari majú elitnú presilovku.“

Lotyšsko MS2023 Hokej B Slovensko Kanada Čítajte viac Po poslednej otázke sa Ramsaymu od dojatia zaleskli oči. Zo zápasu s Kanadou si odniesol ťažké srdce

Slováci sú smerom dozadu zatiaľ kompaktní, zatiaľ veľmi dobre chytajú obaja gólmani – Stanislav Škorvánek i Samuel Hlavaj. V ofenzíve to však nie je ideálne, mužstvo trápi nízky počet strelených gólov.

„Chalani vedia, že musia viac strieľať. Proti Lotyšom sme mali tri-štyri prečíslenia, ale gólmana sme z nich neohrozili. Máme v tíme kvalitných strelcov, musia to ukázať na ľade. Treba viac strieľať, viac sa tlačiť do bránky,“ dodal Podkonický.

Zápas Švajčiarsko – Slovensko je na programe vo štvrtok od 19.20 h.

Luxus i história. Pulzujúca Riga očarila Slovákov Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
Luxusné bývanie pri rieke, policajné eskorty,...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #hokej #Peter Cehlárik #MS 2023 #Riga 2023