Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pravá zábava sa začne až proti Slovákom! Som zvedavý, či sú chýry o mladom Nemcovi pravdivé

Prístup, ktorý im v súvislosti s príchodom hráčov z NHL môžu Slováci len závidieť. Útočník Nico Hischier a obranca Jonas Siegenthaler neváhali a keď New Jersey neuspelo v play off NHL, švajčiarske hviezdy sadli do lietadla a posilnili národný tím na MS v Rige.

18.05.2023 05:33
Slovensko hokej MS Foto:
Slovenská striedačka a fanúšikovia počas zápasu proti Kanade na MS 2023.
debata (1)

Ak sa nestane nič nečakané, obaja by mali nastúpiť už v dnešnom večernom zápase proti Slovensku.

Nadupané Švajčiarsko ešte na šampionáte neinkasovalo a potvrdzuje, že patrí medzi najväčších favoritov na zisk majstrovského titulu.

VIDEO: Skvelá atmosféra medzi fanúšikmi pred zápasom Slovensko – Kanada

Video

„Urobíme maximum, aby sa nám to podarilo. Chceme potešiť aj fanúšikov, ktorí za nami pravidelne cestujú a podporujú nás,“ vraví 26-ročný Siegenthaler.

Tri zápasy, tri výhry, skóre 15:0. Dal sa turnaj začať lepšie?

Zrejme ani nie. Chalani odohrali fantastické zápasy, sledoval som ich na diaľku. Hoci doterajší súperi neboli z kategórie najťažších, stopercentná bilancia je výborná. Je jedno, proti komu hráte, vždy chcete vyhrať čo najvyšší počet zápasov.

Pravá zábava sa začína štvrtkovým duelom proti Slovensku. Verím, že s Nicom prispejeme k tomu, že tím bude ešte silnejší.

Bude pre vás zápas so Slovenskom doteraz najťažším na turnaji?

Určite. Slováci zakaždým na MS postavia kvalitný tím. Vlani v Helsinkách sme vyhrali, ale bolo to náročné.

Triumf sme si museli tvrdo vybojovať. Tieto súboje sú vždy ťažké, nič v nich nedostaneme zadarmo. Vo štvrtok to bude ďalšia bitka – chceme ju vyhrať.

Doterajšie výsledky i skladba tímu vás stavajú medzi topfavoritov celého turnaja. Prijímate takéto prognózy?

Túto pozíciu si zaslúžime. Urobili sme značný progres, máme silnú skupinu hráčov, ktorí sa poznajú dlhšie a tvoria úderný kolektív. Na druhej strane, zvyšuje sa na nás tlak.

Musíme sa s tým vyrovnať a naďalej podávať stopercentné výkony. Mne taká pozícia vôbec neprekáža. Práve naopak, užívam si ju.

hlavaj ms hokej Čítajte viac Recept ako zažiariť na MS? Pošlite brankára chytať do extraligy. Odpisovaní Slováci sa pýtajú do sveta

Poznáte niektorých hráčov zo slovenského tímu?

Áno, prvé meno, ktoré mi napadne, je Richard Pánik. Potom Martin Fehérváry, ale ten tu nie je. Slovensko má kvalitné mužstvo, nebude to pre nás ľahký zápas.

A čo Šimon Nemec?

Vlastné áno, na neho som skoro zabudol. Samozrejme, že viem, že je súčasťou organizácie Devils. Trochu ho poznám, stretli sme sa v prípravnom kempe pred štartom nedávno skončenej sezóny.

Viem, že na farme v AHL podával veľmi kvalitné výkony. Som zvedavý, ako bude vyzerať vo štvrtok na ľade a či ukáže progres, o ktorom som počul.

Šimon Nemec Čítajte viac Keď o ňom Ramsay hovorí, viete, že ho má rád. Chlapec, ktorý ešte nedávno upratoval autobus, prišiel pomôcť

Patrí medzi nádeje Devils do ďalších rokov. Dostane šancu zabojovať o miesto v prvom tíme už toto leto?

Je to dosť možné. Zopár obrancov u nás končí a on sa môže chopiť šance. Má potenciál, aby jedného dňa patril medzi stabilných hráčov NHL.

Čo som počul, veľmi rýchlo napreduje. Možno raz bude práve on mojím spoluhráčom v obrannej dvojici.

Jonas Siegenthaler a Mislav Rosandič počas... Foto: Profimedia
Jonas Siegenthaler Rosandič Jonas Siegenthaler a Mislav Rosandič počas roztržky na MS 2021.

Keď New Jersey skončilo v play off NHL na štíte Caroliny, trvalo vám dlho rozhodnúť sa, či posilníte národný tím?

Nebolo to hneď po skončení série, ale už na druhý deň som telefonoval s trénermi z reprezentácie. Vedel som, že ak budeme zdraví a správne mentálne nastavení, spoločne s Nicom radi prídeme.

Tak sa aj stalo. Prileteli sme čo najskôr a už sa nevieme dočkať prvého zápasu. Ak sa nestane nič nečakané, nastúpime už proti Slovensku.

Andres Ambühl Čítajte viac Farmárov syn by o Slovákoch mohol napísať knihu. Bude to bitka, dvíha prst ikona švajčiarskeho hokeja

Radi sa vraciate do reprezentácie?

Samozrejme. Sme malá krajina, nemáme toľko hráčov ako veľké hokejové národy. Vyrastali sme spolu, pôsobili v mládežníckych výberoch. Tvoríme skvelý kolektív, šanca reprezentovať je pre každého hráča špeciálna vec.

Robíme to aj pre fanúšikov. Je úžasné sledovať masy švajčiarskych priaznivcov, ktorí za nami cestujú a v hľadisku mávajú červenými vlajkami s bielym krížom. Ľudia sú úžasní a je na nás, aby sme sa im odvďačili najlepšie ako vieme.

Luxus i história. Pulzujúca Riga očarila Slovákov Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
Luxusné bývanie pri rieke, policajné eskorty,...

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #hokej #Šimon Nemec #Švajčiarko #MS 2023 #Riga 2023 #Jonas Siegenthaler