Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čechom sa šťastena otáča chrbtom. Kat Slovákov asi dohral, hviezde z NHL sa pohoršilo

Po voľnom dni sa českí hokejisti v stredu vrátili do tréningu a pohľad naň nebol pre fanúšikov povzbudzujúci. Na ľade sa totiž neobjavil autor dvoch gólov proti Slovensku a s piatimi bodmi najproduktívnejší Čech Lukáš Sedlák.

17.05.2023 12:48 , aktualizované: 12:57
Latvia Hockey Worlds Foto: ,
Český útočník Lukáš Sedlák sa zranil v zápase s Lotyšskom.
debata (6)

Sedlák má po troch zápasoch na konte tri góly a dve asistencie a v kanadskom bodovaní je druhý najúspešnejší hráč doterajšieho priebehu MS.

Reprezentačný lekár Antonín Chochola sa k zdravotnému stavu Sedláka vyjadril po stredajšom tréningu. „S fyzioterapeutmi pracujeme na jeho zranení a ďalej uvidíme, podľa aktuálneho zdravotného stavu,“ uviedol Chochola pre české médiá.

Slovensko, Kanada Čítajte viac Kanaďania mali proti Slovákom na mantineli mená, čísla i fotografie rozhodcov. Bavili sa s nimi ako s kamošmi

Zopakoval aj predchádzajúce oficiálne vyjadrenie, že Sedlák zranenie v spodnej časti tela v utorkovom stretnutí proti Lotyšsku (3:4 po predĺžení). Po zápase dostal dva dni voľna. Ani tie však nestačili na to, aby sa ukázal na tréningu.

Na otázku, či je vzhľadom na jeho stav reálne, že by si ešte útočník na MS zahral, lekár odpovedal: „Uvidíme podľa aktuálneho zdravotného stavu.“

Okrem Sedláka chýbal na tréningu aj hviezdny útočník New York Rangers Filip Chytil. Ten sa v utorok pokúsil korčuľovať individuálne s Filipom Chlapíkom, v druhej polovici tréningu sa však jeho stav horšil.

19 hlavna FOTO TASR Čítajte viac Experiment Golonka, zúfalý Cíger aj tragéd z Kanady. Ramsay otočil vývoj a dosiahol historický míľnik

„Opäť nastúpila bolesť, takže záťaž trochu zmiernime. Inak budeme pokračovať v liečbe, aby sa mohol vrátiť do turnaja,“ uviedol o Chytilovi lekár národného tímu.

Českí hokejisti odohrajú štvrtý zápas na turnaji vo štvrtok proti zatiaľ najslabšiemu tímu B-skupiny Slovinsku (o 15.20 h).

Najvyťaženejší tréneri Slovenska na MS v hokeji Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Pozrite si rebríček trénerov podľa počtu...
6 debata chyba
Viac na túto tému: #Českí hokejisti #Lukáš Sedlák