Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci dominujú v tom, v čom nechce byť prvý nik. A sú lákavejší ako Česi

Slovenskí hokejisti majú za sebou úvodné tri zápasy na majstrovstvách sveta. Zo súbojov s Českom, domácim Lotyšskom a Kanadou vydolovali tri body. Možno viac, ako mnohí očakávali.

16.05.2023 15:25
Collage Maker-16-May-2023-10-58-AM-7811
Slováci priťahujú ľudí na tribúny. No zároveň "najusilovnejšie" zbierajú trestné minúty.
debata (3)

Pre zverencov Craiga Ramsayho je to solídny štart do turnaja – najmä vzhľadom na to, že čelili dvom veľkým favoritom a výberu hostiteľskej krajiny, ktorý túži po štvrťfinálovej miestenke.

Partii okolo kapitána Mareka Hrivíka stačilo na štyri body päť gólov, pričom inkasovala šesťkrát. Mimochodom, v doterajšom priebehu sa len raz stalo, že slovenský brankár ťahal puk z bránky po presilovej hre súpera (Škorvánka prekonal pri rozhodujúcom presnom zásahu Čech Sedlák).

Slováci sa tak radia k najlepším tímom z hľadiska ubránenia oslabení. Dosiaľ ich hrali jedenásť, desať prežili bez ujmy.

Ohlasy médií na duel Slovenska s Kanadou Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Pochvala pre individuality aj za tímový výkon....

Majú tak 90,91-percentnú úspešnosť bránenia početnej nevýhody.

Treba však zdvihnúť aj výstražný prst. Pokiaľ ide o počet nazbieraných trestných minút, sú Slováci „najlepší“ spomedzi šestnástich účastníkov šampionátu (platilo pred úvodnými utorňajšími zápasmi).

Na ich konte svieti 78 trestných minút. Hneď za nimi nasledujú Francúzsko (60), s veľkým odstupom potom Kanada (34), Kazachstan a Slovinsko (po 22).

Čo je však pozitívne, slovenský tím zatiaľ láka na tribúny tisíce ľudí. Z hľadiska priemernej návštevnosti sa zaradil do elitnej šestky, keďže do Rigy pricestovali fanúšikovia spod Tatier v hojných počtoch.

Šimon Nemec Čítajte viac Kanada? Oni si to neodpustia, posielali mi rôzne odkazy. Nemec vraví, že za morom to je bežné, no aj Slováci sa im trošku vyrovnali

Na čele sú domáci Fíni s priemerom takmer 12-tisíc divákov na stretnutie. Nasledujú Nemci (9631), Švédi (9056), taktiež domáci Lotyši (8656), Američania (8439).

Na Slovákov bolo v úvodných troch dueloch v priemere zvedavých priamo v Riga Aréne 7123 priaznivcov.

Najviac ich – podľa očakávania – prišlo na duel so spoluhostiteľmi turnaja (8930), derby s Českom prilákalo 7800 ľudí, stretnutie s Kanadou sledovalo 4640 divákov.

Mimochodom, Čechom patrí vo fanúšikovskom záujme s priemerom 6416 ľudí na stretnutie až deviate miesto.

HOKEJ: Slovensko - Rakúsko Dávame do pozornosti Kedy hrajú Slováci? Kompletný program MS v hokeji 2023

Štatistiky si môžu Slováci najbližšie vylepšiť vo štvrtok, keď ich čaká posledný z radu silných súperov v B-skupine.

Od 19.20 sa postavia zoči – voči Švajčiarsku, ktoré v prvých dvoch dueloch (Nórom a Slovincom) nastrieľalo desať gólov, ani jeden neinkasovalo.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Lotyšsko #Riga #návštevnosť #Českí hokejisti #MS v hokeji 2023 #vylúčenia #trestné minúty