Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Padla definitíva, Tatar Slovákov neposilní. Proti Kanade by mala nastať zmena v bránke

Tomáš Tatar neposilní Slovensko na MS v hokeji v Rige. Na sociálnej sieti o tom informoval manažér slovenskej reprezentácie Miroslav Šatan.

14.05.2023 20:16
tatar devils Foto:
Tomáš Tatar v drese New Jersey Devils.
debata (4)

Šatan okrem neúčasti Tatara informoval, že Šimon Nemec figuruje v zostave SR na pondelňajší zápas proti Kanade. Devätnásťročný obranca sa po vypadnutí New Jersey Devils z play off NHL pridal k reprezentácii v sobotu popoludní.

Tatar naposledy reprezentoval Slovensko na MS pred rokom v Helsinkách. Strieborný medailista zo svetového šampionátu z roku 2012 štartoval celkovo na šiestich svetových šampionátoch a jednej olympiáde.

SR Hokej MS2023 šport príprava Nemecko TNX Dávame do pozornosti Komu sa darí a komu nie? Tabuľky MS v hokeji 2023

Tridsaťdvaročný krídelník nazbieral v tejto sezóne vo farbách New Jersey Devils 48 bodov za 20 gólov a 28 asistencií. V play off pridal v 12 zápasoch jeden gól.

V nedeľu popoludní mali Slováci dobrovoľný tréning. Z hráčov sa na ňom zúčastnili iba Nemec, ktorý sa potreboval zoznámiť s ľadom a s ním korčuľovali aj hráči, ktorí na šampionáte ešte nehrali.

Teda Andrej Kudrna a Mário Lunter. K dispozícii boli aj brankári Samuel Hlavaj a Dominik Riečický. Je možné, že jeden z nich odchytá pondelkový duel proti Kanade (15.20 SELČ).

„Uvidíme, ešte sa porozprávame na mítingu a rozhodneme sa, kto pôjde do bránky. To sa týka aj formácií, určite urobíme nejaké zmeny. Nemec bude v prvej presilovke, bude aj v prvej obrane, ale uvidíme s kým. Pôjdeme do zápasu s ôsmimi obrancami. Možno to neskôr zúžime na šesť, ale začneme s ôsmimi, zápasov je ešte veľa,“ povedal asistent trénera Andrej Podkonický.

Kanaďania sú proti Slovensku favorit. Zdolali ho nielen v predošlom vzájomnom zápase na MS 2022 v Helsinkách (5:1), ale aj na šampionáte v Košiciach 2019 v pomere 5:4. Zatiaľ posledné slovenské víťazstvo nad týmto súperom na MS je zo štvrťfinále 2012 (4:3).

Lotyšsko MS2023 Hokej B Slovensko Lotyšsko Čítajte aj Lotyšský novinár: Slovensko? Bolo v ňom viac nosičov klavírov ako samotných virtuózov. Aj tak to na nás stačilo

„Motivácia je už len to, že to je Kanada. Verím, že nám pomôže tímový výkon, ktorý sme predviedli proti Lotyšsku, to nám chýbalo v príprave. Nemôžeme iba brániť, nemôžeme ustupovať, musíme ich napádať a nedať im žiadny priestor,“ dodal Podkonický.

Nemec sa na zápas teší, po dlhom lete necíti únavu: „Je to v poriadku, spal som skoro osem hodín. Stihol som si už pozrieť mesto, je nádherné. Ale som tu preto, aby som hral hokej. Mal by som hrať prvú presilovku, je to pre mňa česť, lebo je tu viac hráčov, ktorí ju môžu hrať.“

Najlepší strelci MS v hokeji + top Slovák Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
15. Veniamin Alexandrov (ZSSR); 50 gólov v 57...
4 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Tomáš Tatar #MS 2023 v hokeji #Šimon Nemec