Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rozhodca nezapískal, disciplinárka neriešila, ale Čechom to nestačí. Žiadajú prísny trest pre Kocha

Podľa väčšiny čistý hit, ale Česi nesúhlasia. Tvrdý zákrok slovenského obrancu Patrika Kocha na útočníka Filipa Chlapíka, ktorý sa udial počas piatkového zápasu na MS v Rige, má dohru aj 24 hodín po derby.

13.05.2023 17:52
Lotyšsko MS2023 Hokej B Slovensko ČR B Skupina Foto: ,
Hit Patrika Kocha na Filipa Chlapíka.
debata (18)

Koch zrazil českého súpera a otrasený Chlapík sa ťažko zdvíhal z ľadu. Rozhodcovia zákrok nepotrestali vylúčením a vedenie českej reprezentácie je presvedčené, že išlo o chybu.

„Filip je v opatere lekárov, ktorí ho ošetrujú. Jeho stav budeme riešiť zo dňa na deň. Uvidíme, ako sa bude situácia okolo neho vyvíjať,“ povedal pre Českú televíziu manažér českej reprezentácie Milan Hnilička.

David Tomášek Čítajte viac Vůjtek po derby načrtol ďalší osud Slovákov. Upozornil, čo im bude chýbať

Česi sa rozhodli, že podajú oficiálnu sťažnosť.

"Zamerali sme sa na posúdenie tohto zákroku. Jednal som okamžite v rámci možností, ktoré nám dovoľujú regule MS. Spolu s trénerom Karim Jalonenom sme sa rozprávali aj s šéfmanažérom rozhodcov.

Ide nám predovšetkým o chránenie hráčov pri takýchto zákrokoch a o čo možno najobjektívnejšie posúdenie takýchto situácií," pokračoval Hnilička.

Vedenie českej reprezentácie je presvedčené, že Koch by mal dostať dodatočný trest.

„Podali sme sťažnosť. Pravidlá hovoria, že vedenie turnaja si takéto situácie rieši samo, aby tímy nepodávali podnety. Napriek tomu sme to urobili a čakáme na výsledok,“ dodal Hnilička.

Lotyšsko MS2023 Hokej B Slovensko Gajdoš Čítajte viac Nezľakol sa mohutných Čechov, na ľade takmer vypľul dušu. Nováčik z Nitry má recept, ako uspieť v kľúčovom zápase

Česi v zápase zdolali exfederálneho rivala 3:2 a dosiahli prvú výhru na turnaji. V ďalšom stretnutí nastúpia v nedeľu proti Kazachstanu.

Slováci hrajú dnes, duel proti domácemu Lotyšsku sa začína o 19.20 h. Prinesieme vám ho v online textovom prenose .

Luxus i história. Pulzujúca Riga očarila Slovákov Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
Luxusné bývanie pri rieke, policajné eskorty,...
18 debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #Slovensko #hokej #Patrik Koch #MS 2023 #Riga 2023