Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lotyšský tvrďas z Nových Zámkov: Slováci sú favoriti? V žiadnom prípade! Vieme, akým spôsobom ich zdolať

V úvodnom zápase chceli zaskočiť favorita, ale napokon bola z toho jednoznačná záležitosť. V druhom stretnutí na domácich MS plánujú predviesť odlišný výkon.

13.05.2023 10:57
Mamčics hokej Foto:
Roberts Mamčics v drese Lotyšska na MS 2022.
debata (1)

Hokejisti Lotyšska podľa očakávania nestačili na favorizovanú Kanadu a v piatok prehrali jasne 0:6. Dnes nastúpia proti Slovákom v zápase, ktorý je dôležitý pre oba tímy.

Podľa papierových predpokladov by sa práve tieto dve mužstvá mali popasovať o štvrtú postupovú priečku z rižskej B-skupiny. Prvé tri priečky by mali patriť Kanade, Česku a Švajčiarsku.

Lotyšom k bodom proti javorovým listom nepomohla ani vypredaná Riga Aréna, dopredu ich hnalo 9300 fanúšikov. Domácim nevyšiel úvod, po piatich minútach prehrávali 0:2 a striedali brankára.

"Bol to náročný zápas. Prehra samozrejme mrzí, ale je dobré, že práve takýto duel sme odohrali na začiatku turnaja. Aspoň vieme, čo máme zlepšiť.

V ďalších stretnutiach musíme hrať s väčším sebavedomím a predovšetkým sa vyvarovať slabého štartu," povedal nám obranca Roberts Mamčics.

VIDEO: Skvelá atmosfére vo fanzóne pred zápasom Slovensko – Česko

Video

Jeho meno je slovenským fanúšikom známe. Robustný bek strávil uplynulú klubovú sezónu v drese Nových Zámkov, kde bude pôsobiť aj v nasledujúcom ročníku.

„Sezóna v Nových Zámkoch nebola zlá, ale čakal som od seba viac. Tréneri mi dali dôveru, mal som slušnú minutáž. Verím, že v ďalšom ročníku sa nám bude dariť viac,“ pokračoval.

Na zápas proti Slovensku sa tešil. Hoci odmietol, že ide o kľúčový duel, aj on si uvedomoval dôležitosť súboja.

„Každý tím má kvalitu, slabý súper na turnaji neexistuje. Chceme hrať čo najlepšie v každom zápase a získať čo najviac bodov. Proti Slovákom budeme hrať svoju hru, nebudeme vymýšľať nič špeciálne,“ vyjadril sa.

Lotyšsko MS2023 Hokej B Slovensko Gajdoš Čítajte viac Nezľakol sa mohutných Čechov, na ľade takmer vypľul dušu. Nováčik z Nitry má recept, ako uspieť v kľúčovom zápase

Experti a stávkové kancelárie dnes favorizujú Slovensko. Mamčics nesúhlasí.

„Favorit nie je jasný. Nastúpime sebavedomí, vieme, čo ho sme schopní. Poučíme sa z chýb, ktoré sme urobili proti Kanade, a proti Slovákom pôjdeme za výhrou,“ tvrdil rozhodne.

Základná ambícia Lotyšov v domácom prostredí je daná – postup do play off.

„Samozrejme, radi by sme postúpili do štvrťfinále. V posledných rokoch sa nám to nedarilo. Doma to chceme zlomiť a potešiť fanúšikov. Verím, že sa nám to podarí,“ dodal Mamčics.

Duel Slovensko – Lotyšsko sa začína o 19.20, prinesieme vám ho v online textovom prenose .

Luxus i história. Pulzujúca Riga očarila Slovákov Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
Luxusné bývanie pri rieke, policajné eskorty,...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #hokej #Lotyšsko #MS 2023 #Riga 2023 #Roberts Mamčics