Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Susedia si ako tradične veria, píšu Česi o Slovákoch a odhadujú ich strop. Čo vzbudzuje obavy?

Český denník Sport a web iSport.cz porovnali silu mužstiev na hokejových majstrovstvách sveta, ktoré sa začínajú dnes v Rige a v Tampere.

12.05.2023 13:13
SR Bratislava Hokej MS2023 B Reprezentácia... Foto: ,
Slovenskí hokejisti pred odletom do Rigy.
debata (2)

Slovenský tím, ktorý v úvodnom zápase B-skupiny nastúpi proti Česku, zaradil na siedme miesto spomedzi šestnástich účastníkov.

HOKEJ: Slovensko - Rakúsko Dávame do pozornosti Kedy hrajú Slováci? Kompletný program MS v hokeji 2023

Redaktori túto pozíciu odôvodnili nasledovne:

„Extraligový výber pod hlavičkou slovenskej reprezentácie, to sú naši východní susedia.

V tíme kanadského kouča Ramsayho nájdete hneď 11 členov najvyššej českej súťaže plus mnohí ďalší ju donedávna hrali.

Susedia si ako tradične veria, obavy však vzbudzuje neskúsene obsadené bránkovisko. Štvrťfinále bude slovenským stropom.“

Porovnanie síl na MS podľa denníka Sport a iSport.cz: 1. Fínsko, 2. Kanada, 3. Švédsko, 4. Česko, 5. USA, 6. Švajčiarsko, 7. Slovensko, 8. Nemecko, 9. Lotyšsko, 10. Dánsko, 11. Francúzsko, 12. Nórsko, 13. Rakúsko, 14. Kazachstan, 15. Maďarsko, 16. Slovinsko.

Vyjadril sa aj zámorský expert

Podľa zámorského experta Iana Kennedyho z magazínu The Hockey News by fanúšikovia nemali od Slovákov na MS očakávať veľa, keďže tímu chýbajú hokejisti pravidelne hrajúci v zámorskej NHL aj talentovaní mladí hráči.

"Slováci urobili dve zaujímavé rozhodnutia v súvislosti so zostavou. Po prvé, nie sú v nej žiadni plnohodnotní hráči NHL.

Iba Samuel Kňažko, Pavol Regenda a Miloš Kelemen sa v tejto sezóne objavili v kádroch klubov profiligy a spoločne zaznamenali len štyri body v 30 zápasoch.

Po druhé, Slováci nepovolali žiadneho zo svojich elitných mladíkov a namiesto nich vybrali hráčov pôsobiacich v Európe.

Veteráni Marek Hrivík s Petrom Cehlárikom by mali viesť tím a oplatí sa sledovať Martina Chromiaka, ktorý mal dobrý nováčikovský ročník v AHL," zhodnotil odborník slovenské mužstvo.

SR Bratislava Hokej Turnaj Kaufland Cup Cehlárik Čítajte aj Ide do Ruska alebo nie? Gernát reagoval na šumy okolo KHL úsmevom a záhadnými slovami

Slovenskí hokejisti začnú šampionát duelom proti obhajcom bronzu Čechom, v B-skupine nastúpia aj proti Lotyšom, Kanaďanom, Švajčiarom, Kazachom, Slovincom a Nórom. Kennedy si nemyslí, že budú konkurencieschopní.

„V ostatných rokoch sa Slováci opäť zaradili medzi lepšie tímy na tomto turnaji, no neočakávajte podobné výsledky v tomto roku,“ myslí si expert.

SR Hokej MS2023 šport príprava Nemecko TNX Dávame do pozornosti Komu sa darí a komu nie? Tabuľky MS v hokeji 2023

Zverenci kanadského trénera Craiga Ramsayho na ostatných dvoch MS postúpili do štvrťfinále a obsadili konečné 8. miesto, predtým na šiestich šampionátoch za sebou nepostúpili zo skupiny. Práve ôsma priečka je maximom Slovákov od zisku strieborných medailí v roku 2012.

Piatkový zápas Slovensko – Česko budeme sledovať od 15.20 naživo.

Luxus i história. Pulzujúca Riga očarila Slovákov Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
Luxusné bývanie pri rieke, policajné eskorty,...

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #MS 2023 v hokeji #Českí hokejisti