Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Môže to dopadnúť zle. Hokejové osobnosti krotia slovenské ambície

Slovenskí hokejisti zajtra od 15.20 nastúpia na svoj prvý duel na MS 2023 v Rige proti Česku. Ešte predtým sme oslovili slovenské hokejové osobnosti s jednoduchou otázkou. Na čo si môžu Slováci trúfať na MS?

11.05.2023 20:20
ČR SR šport Ostrava hokej príprava Slovensko... Foto: ,
Hokejisti národného tímu trénera Craiga Ramsayho v príprave nepotešili.
debata

Michal Handzuš

Bude záležať, ako sa dá tím dokopy, ako kolektívne bude hrať. Tréneri zostavili zaujímavý výber, kvalita je predovšetkým v útoku.

Ramsayho systém je jasný – piati hráči dopredu, piati dozadu. Teraz to bude ešte dôležitejšie, pretože viacerí ostrieľaní zadáci chýbajú a obrana je menej skúsená.

Chalani však dostanú šancu ukázať sa, urobiť si meno a to sa týka aj brankárov. Tímovosť musí byť na čo najvyššom stupni, hráči musia cítiť jeden z druhého podporu a snahu obetovať sa.

Dárius Rusnák

Tím nemá kvalitných obrancov, ktorí by vedeli hrať aj dopredu, a tobôž brankárov. Ísť bez nich na svetový turnaj bude veľmi náročné. Samozrejme, motyka môže vystreliť, ale ak by sme začali prehrávať jeden zápas za druhým, tak nastane problém.

Patrik Koch Čítajte viac Český komplex nepoznáme. Spolužiakovi to v zápase osladím, burcuje Koch

Na mladých chlapcov v takom prípade zatlačí psychika. Môže to zle dopadnúť. Prajem im však, aby sa ukázali, aby to, čo som povedal, sa nepotvrdilo. A štvrťfinále? Môžeme sa oň pobiť, ale bude to veľmi náročné.

Branko Radivojevič

Aj tento rok bude hlavnou métou účasť vo štvrťfinále. Tím vyzerá dobre, silu a skúsenosti má predovšetkým v ofenzíve. Uvidíme, ako sa vykryštalizuje brankársky post. Príprava ukázala, že jednotku v bránke zatiaľ nemáme.

Som zvedavý, kto dostane dôveru, aby sa chytil a podržal mužstvo. Hráči pred ním mu musia pomôcť a zodpovedne sa vracať dozadu. Ak sa chalanom zadarí, ich sebavedomie môže každým zápasom rásť a môžu dosiahnuť úspech.

Richard Kapuš

To ukážu až samotné zápasy. Tréneri zostavili relatívne mladý tím, je v ňom aj zopár debutantov. Budú im chýbať skúsenosti, ale o to viac budú dravejší so snahou ukázať sa.

Majstrovstvám sveta 2023 sme sa v relácii Fair Play venovali spoločne s komentátorom RTVS Pavlom Gašparom

Video

Verím, že najsilnejšou zbraňou mužstva bude tímovosť a bojovnosť. Systém trénera Ramsayho je založený na rýchlom korčuľovaní. Ak chalani budú dodržiavať jeho pokyny, môžeme byť úspešní. K brankárom sa vyjadrovať nebudem, nie sú moja parketa.

Ľubomír Kolník

Dôležitý bude každý zápas, nielen prvý proti Česku. Derby majú špeciálnu atmosféru, ale v podstate ide len o jeden duel. Mužstvu možno chýbajú skúsenosti, ale tie sa dajú nahradiť kolektívnym výkonom. Chalani musia držať spolu a pomáhať si.

Dôležité bude, aby zachytal gólman. Brankári sú svojská povaha, ak sa dostanú do „laufu“, vedia podržať tím. Trojici, ktorú máme, možno chýbajú skúsenosti z medzinárodných zápasov, ale majú „nachytané“ a v tomto smere nie sú nováčikovia.

Mojmír Božík

Uvidíme, ako sa tím doplní, v tejto chvíli to vyzerá veľmi nevyspytateľne. Postúpiť do štvrťfinále nie je v prípade Slovenska povinnosť, zostaňme pri slovíčku, že „chceme“. Nie sme favoriti, nepatríme k špičke, skôr k tímom, ktoré môžu prekvapiť.

Najmä, aby sme nepadli do bojov o nižšie priečky, nehovorím však o záchrane, o tom ani len neuvažujem. V príprave to neboli najlepšie výsledky, ani hra nepôsobila najlepšie, ale MS sú niečo iné. Uvidíme, možno sa chytí niektorý z brankárov a bude to odrazový mostík pre celý tím.

SR Bratislava Hokej Turnaj Kaufland Cup Cehlárik Čítajte viac Ide do Ruska alebo nie? Gernát reagoval na šumy okolo KHL úsmevom a záhadnými slovami

Realizačný tím slovenskej hokejovej reprezentácie zapísal deň pred štartom MS na šampionátovú súpisku 22 mien. Nachádzajú sa na nej všetci traja brankári, siedmi obrancovia a dvanásti útočníci.

Z 25-členného kádra, ktorý odcestoval do Rigy, zatiaľ chýbajú na súpiske obranca Dávid Mudrák a útočníci Andrej Kudrna a Mário Lunter.

Medzi siedmimi zapísanými zadákmi je aj Adam Jánošík, ktorý nahradil v tíme zraneného Martina Gernáta. Vedenie reprezentačného tímu sleduje ešte sériu 2. kola play off NHL, v ktorej je New Jersey na pokraji vypadnutia, keď prehráva s Carolinou 1:3 na zápasy. V prípade vyradenia Devils je reálny príchod obrancu Šimona Nemca a možno aj útočníka Tomáša Tatara.

Slovenskí reprezentanti odštartujú svoje účinkovanie na MS piatkovým derby proti Česku (15.20 SELČ v Arene Riga).

Pamätné duely Slovenska s Českom Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Veľké debakle, nezabudnuteľné boje o cenné...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Branko Radivojevič #Richard Kapuš #Dárius Rusnák #Ľubomír Kolník