Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Väčšina tímov na MS ignoruje KHL. Kazachovia nemajú na výber, v súťaži majú celý tím

Ani Slováci, Česi, Švédi, Fíni či Švajčiari. Väčšina tímov nemá vo svojich radoch hokejistov z KHL. Popravde, niektoré krajiny tam už hráča ani nemajú. No výnimkou je súper Slovenska v základnej skupine z Kazachstanu.

10.05.2023 22:00
Roman Starčenko Foto:
Najskúsenejším hokejistom v kazašskej reprezentácii je 36-ročný Roman Starčenko, ktorý pôjde už na ôsme MS v elitnej kategórii.
debata (5)

Od vzniku KHL, čiže od sezóny 2008/09, je hlavným dodávateľom posíl pre reprezentáciu Kazachstanu práve ruská nadnárodná súťaž – konkrétne kazašský klub Barys Astana. A inak to nebude ani na MS vo Fínsku a Lotyšsku.

V širšom 28-člennom kádri trénera Galyma Mambetalijeva, je rovná polovica hokejistov práve z KHL. Nechýba medzi nimi ani 36-ročný útočník Roman Starčenko, ktorý sa predstaví už na ôsmych majstrovstvách sveta najvyššej kategórie. Ďalších sedem odohral v prvej divízii.

tomek regenda Čítajte viac Súhlasia Slováci s neúčasťou hráčov z KHL na MS? Výsledky prieskumu môžu prekvapiť

V ruských kluboch pôsobili v poslednej sezóne obranca Vladimir Orechov z Vladivostoku a v druhej najvyššej súťaži Jevgenij Rymarev v Tule a Maxim Musorov vo Voskresensku.

Popri reprezentantoch Kazachstanu je na šampionátu už len jediný hráč, ktorý si zarába hokejom v Rusku. Je ním slovinský útočník Jan Drozg z Chabarovsku v KHL.

Kazachstan bude piatym súperom slovenskej reprezentácie v B skupine MS (v piatok 19.5.). Proti Slovinsku sa zverenci trénera Craiga Ramsayho predstavia o dva dni neskôr.

Najväčšie hviezdy hokejových MS 2023 Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Lídri svojich tímov, najväčšie hviezdy...
HOKEJ: Slovensko - Rakúsko Dávame do pozornosti Kedy hrajú Slováci? Kompletný program MS v hokeji 2023
5 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #MS v hokeji 2023 #kazašská hokejová reprezentácia