Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Ostrá kritika z Fínska: Slováci idú proti vlastnej logike. Kto v nominácii nemá čo hľadať?

Dalibor Dvorský na juniorských MS 2022 v Kanade. Foto: Profimedia
Dalibor Dvorský Dalibor Dvorský na juniorských MS 2022 v Kanade.

Na druhej strane, v slovenskej defenzíve mu chýbajú aspoň dvaja kvalitní a skúsení obrancovia, ktorí by odohrali v zápase vyše 25 minút na najvyššej úrovni.

Väčší priestor na ľade tak dostanú mladší hráči, ktorí musia nedostatok skúseností vykompenzovať dravosťou a výborným pohybom.

Dvorský nedostal šancu ako Slafkovský

V ofenzíve je fínsky expert zvedavý, ako sa presadia Pavol Regenda či Miloš Kelemen, ktorí majú za sebou premiérové sezóny v zámorí a veľa sa od nich očakáva.

SR Košice MS2019 Hokej A Francúzsko Slovensko KEX Čítajte viac Počas prenosov z MS ponúkne RTVS divákom atraktívnu novinku, inšpirovalo sa ňou v NHL

Nerozumie však vynechaniu Maroša Jedličku a Dalibora Dvorského z nominácie.

"V minulosti sme v slovenskej reprezentácii videli často mladých a talentovaných hráčov, ktorí sa vďaka účasti na MS mohli posunúť v kariére výrazne dopredu.

Nemyslím si, že by Jedlička s Dvorským výrazne zaostávali za Sýkorom či Slafkovským, ktorých zobrali na šampionát vlani. Nerozumiem tomu, je to proti logike, ktorú zväz zaviedol," mieni fínsky expert.

Dalibor Dvorský má podľa neho šancu zaradiť sa medzi najvyššie draftovaných hráčov a v budúcnosti aj jedným z najlepších centrov v NHL.

Hokejové zápisy, ktoré (zrejme) nik neprekoná Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Dvaja desaťbodoví hráči v jednom zápase,...

Aittola si však myslí, že rodák zo Zvolena nedostal rovnakú šancu ako Slafkovský, ktorý najmä vďaka výkonom na medzinárodnej úrovni upútal pozornosť a stal sa draftovou jednotkou.

"Zväz dostatočne neinvestoval do Dvorského budúcnosti a podobne je to aj s Marošom Jedličkom.

Je to v rozpore s politikou, ktorú razil zväz v minulých rokoch v snahe pomôcť mladým hráčom v ich rozvoji. Samuel Honzek mal taktiež v zámorí výbornú sezónu. Určite by si zaslúžil šancu v národnom tíme," tvrdí Aittola.

© Autorské práva vyhradené

64 debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2023 v hokeji #Dalibor Dvorský #Elmo Aittola