Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Nečakal som, že vy Slováci ste takí obetaví. Musel som vás však naučiť, aby ste toľko neustupovali, priznáva Ramsay

Craig Ramsay. Foto: Profimedia
ramsay hokej Craig Ramsay.

Zostáva štvrťfinále pre Slovákov hranicou medzi úspechom a sklamaním?

Tak nerozmýšľame. Cieľ je vštepiť hráčom, že so systémom, ktorý hráme, môžeme byť úspešní. Výhry a prehry nie sú vždy najdôležitejšia vec, nad ktorou rozmýšľam. Výsledky sú, samozrejme, dôležité, ale pozorný fanúšik ma pochopí. Ide o to, ako sa k úspechu dopracujete.

Dosiahli sme výhry, ktoré sme si nezaslúžili, neuspeli v zápasoch, v ktorých sme boli lepší. Dôležitý je proces, budovanie systému, v ktorý verím ja i hráči.

Máte množstvo skúseností. Napriek tomu je niečo, z čoho máte pred štartom turnaja obavy?

Viete, veľa sa venujem golfu. Vždy, keď si položím loptičku na podložku a začínam hru pred prvou jamkou, som nervózny a mám obavy.

Prečo?

Pretože chcem predviesť čo najlepší výkon. Pred každým zápasom, či sme hrali v príprave, na domácom turnaji alebo nastúpime na svetovom šampionáte, budem nervózny. Chcem, aby chalani hrali najlepšie, ako vedia. Majú kvalitu a ak budeme hrať podľa systému, môžeme dosiahnuť úspech.

Marek Hrivík Čítajte viac Keď si slovenský kapitán kliesnil cestu do NHL, tréner si pred ním vyložil bosé nohy. Nákupy s Jágrom viac nechce zažiť

Ak hráči ukážu, že veria vo váš systém, presvedčí vás to, aby ste pokračovali na slovenskej striedačke aj v budúcej sezóne?

Rozmýšľam nad tým každý deň… (na chvíľu sa odmlčí). Zatiaľ odpoveď nepoznám. Možno ma na Slovensku po šampionáte už nebudú chcieť. To by celú situáciu uľahčilo.

Nechce vás mať už manželka viac doma?

Najlepšia otázka na záver. (smiech) Teraz neprišla so mnou, pomáha deťom s vnúčatami. Sľúbila, že ak budem pokračovať, príde na Slovensko na jeseň. Pre niekoho to môže byť nápoveda… Väčšina členov rodiny a priateľov chce, aby som s trénovaním skončil a vrátil sa.

Ale takéto rozhodnutia sa nerobia ľahko. Príde deň, keď si po šampionáte sadneme s Miroslavom Šatanom a porozprávame sa. Rozhodnutie zatiaľ nepadlo.

Najväčšie hviezdy hokejových MS 2023 Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Lídri svojich tímov, najväčšie hviezdy...

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #hokej #Craig Ramsay #MS 2023 #Riga 2023