Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Nečakal som, že vy Slováci ste takí obetaví. Musel som vás však naučiť, aby ste toľko neustupovali, priznáva Ramsay

Spokojný tréner slovenských hokejistov Craig... Foto: TASR, Martin Baumann
Craig Ramsay Spokojný tréner slovenských hokejistov Craig Ramsay po zisku bronzu po zápase olympijského turnaja v hokeji mužov o bronz Slovensko - Švédsko na ZOH 2022 v Pekingu 2022.

Ako ste spokojný s finálnou nomináciou do Rigy?

Ako každý rok, vybrali sme to najlepšie, čo sme mali k dispozícii. Viacerí hráči nám chýbajú. Mená ako Čerešňák, Marinčin, Ďaňo a ďalší patrili medzi opory, odohrali v reprezentácii veľa zápasov.

Musíme sa zaobísť bez nich. Zároveň to znamená príležitosť pre ďalších, nových hráčov. Vždy sa pozerám dopredu. Spoločne budujeme budúcnosť slovenského hokeja, aj keď sú na ceste vzostupy a pády.

Ako sa vám pozdáva zloženie brankárskej trojice, ktorú tvoria gólmani výhradne z domácej súťaže?

Brankárov z KHL mať nemôžeme. Čiže, berieme to, čo máme k dispozícii. Chalanom verím. Majú za sebou prácu s dobrými trénermi, sú kvalitní a sebavedomí. Stojí pred nimi životná šanca, ako aj otvorená pozícia jednotky.

SR Bratislava Hokej Turnaj Kaufland Cup Cehlárik Čítajte viac Zlá správa zo slovenskej kabíny. Oporu nepustí na šampionát zranenie, tréneri už majú náhradu

Slováci začínajú v Rige so silnejšími súpermi, potom ich čakajú papierovo slabšie mužstvá. Mali by ste to radšej naopak?

Nezáleží na tom. Súpera si nevyberiete. Ak hráme svoju hru, môžeme zdolať každého. Vypočítavosť sa nevypláca. Nikdy nerobím predikcie, nevyberám si, s kým by som chcel hrať.

Prvý súper je z Česka. Čo znamená pre Slovákov derby proti rivalovi, už zrejme poznáte…

Dokonale, šesť rokov som toho súčasťou. (úsmev) Viem, na čo hráči počas derby myslia, ako sú nastavení. Pre mňa, trénera, je to však zápas ako každý iný.

Ďalší súper, ktorého musíme zdolať, ak chceme byť úspešní. Je jedno, s kým hráte – dôležité je, ako hráte.

Craig Ramsay počas prípravného zápasu Slovensko... Foto: TASR, Daniel Stehlík
Ramsay hokej Craig Ramsay počas prípravného zápasu Slovensko - Nemecko v apríli 2023.

V základnej skupine vás čaká aj Kanada, sú zápasy proti rodnej krajine stále pre vás špeciálne?

Ani nie. Skôr to beriem tak, že sú to kvalitní súperi a naše mužstvo sa proti nim môže ukázať. Obe krajiny reprezentujú hokejovú špičku. Pre hráčov je to vždy skvelá príležitosť porovnať sa s elitnými súpermi.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #hokej #Craig Ramsay #MS 2023 #Riga 2023