Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Česi odleteli na šampionát so silnými slovami. Nesmieme nikoho podceniť, hlásia pred súbojom so Slovenskom

Prví súperi slovenskej hokejovej reprezentácie na majstrovstvách sveta 2023 v Rige a Tampere už odleteli do lotyšskej metropoly.

09.05.2023 15:44
Michal Kempný Foto:
Českí hokejisti Michal Kempný (vľavo) a Vladimír Sobotka pred odletom do Rigy.
debata

Českí hokejisti opustili Prahu v dobrej nálade. V lotyškej metropole a treťom najväčšom fínskom meste sa po lanskom bronze opäť chcú pobiť o medaily.

"Všetci mi želajú veľa šťastia. Tým, že sa vlani podarilo získať medailu, budeme opäť pod tlakom. Tak to má byť, ideme sa o ňu pobiť.

Máme kvalitu, uvidíme, ako si sadneme. Tímu verím," povedal českým médiám kapitán Roman Červenka.

Tridsaťsedemročný matador sa vlani so 17 bodmi (5+12) stal najproduktívnejším hráčom šampionátu, členom All Star tímu a tiež najlepším útočníkom.

SR Bratislava Hokej Turnaj Kaufland Cup Cehlárik Čítajte viac Zlá správa zo slovenskej kabíny. Oporu nepustí na šampionát zranenie, tréneri už majú náhradu

„Tlak mi neprekáža. Sám na seba vyvíjam ten najväčší. Nie na to, aby som dával góly, ale skôr ohľadom zodpovednosti za tím – aby sme makali, ale turnaj si aj užili,“ doplnil Červenka.

Česi do neho vstúpia v piatok od 15.20 proti slovenským hokejistom, následne nastúpia proti papierovo slabším súperom – Kazachstanu, Lotyššku a Slovinsku.

„Nesmieme nikoho podceniť. Na každý zápas sa musíme pripraviť rovnako,“ povedala jedna z posíl z NHL – Filip Chlapík.

„Veľmi ťažký štart. Chalani spomínali, že v príprave Slováci hrali veľmi dobre. Potrebujeme dobre začať a spraviť si na MS príjemnú atmosféru v kabíne,“ pridal sa Červenka.

Hokejové zápisy, ktoré (zrejme) nik neprekoná Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Dvaja desaťbodoví hráči v jednom zápase,...
debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2023 v hokeji