Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Švajčiari hlásia výraznú posilu na MS. Na siedmy šampionát pôjde štvormiliónový útočník Winnipegu

Švajčiarsku hokejovú reprezentáciu posilní na MS v Tampere a Rige útočník Winnipegu Nino Niederreiter.

07.05.2023 14:45
Nino Niederreiter Foto: ,
Nino Niederreiter.
debata

Tridsaťročný krídelník Jets sa predstaví už na svojom siedmom svetovom šampionáte. „Teší nás, že sme od všetkých strán dostali veľmi rýchlo zelenú pre účasť Nina na majstrovstvách sveta,“ uviedol pre zväzový web športový riaditeľ švajčiarskeho hokeja Lars Weibel.

Niederreiter odštartoval uplynulú sezónu v Nashville a dokončil ju vo Winnipegu, s ktorým vypadol v 1. kole play off po päťzápasovej sérii s Vegas. Vlani v lete podpísal dvojročnú zmluvu, ktorá prináša štyri milióny dolárov za sezónu.

brankari SVK Čítajte viac Kto bude na MS jednotkou? Podľa Staňu majú dvaja brankári výhodu. Príchod Haláka? Hraničilo by to s nostalgiou, vraví Valábik

V základnej časti NHL si pripísal 24 gólov a 17 asistencií v 78 súbojoch, vo vyraďovacej časti pridal štyri body (1+3) v piatich štartoch.

Švajčiari môžu na MS predbežne počítať s tromi hráčmi NHL, okrem Niederreitera už predtým prisľúbili svoju účasť mladí obrancovia Janis Moser z Arizony a Timo Berni z Columbusu. Helvéti budú vo štvrtok 18. mája v Rige súperom Slovákov v B-skupine MS.

Najslávnejšie bratské zoskupenia v NHL Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Väčšinou zo súrodencov jeden vyčnieval, no...
debata chyba
Viac na túto tému: #švajčiarska hokejová reprezentácia #MS v hokeji 2023 #Nino Niederreiter