Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Halák je v hre. Nemec zatiaľ nie. Nominácia Slovenska na MS v hokeji je známa

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsay a generálny manažér Miroslav Šatan zverejnili záverečnú nomináciu na MS v hokeji, v ktorej je 25 hráčov - traja brankári, osem obrancov a štrnásť útočníkov.

06.05.2023 19:29 , aktualizované: 07.05.2023 05:56
HOKEJ: Slovensko - Rakúsko Foto: ,
Vybrať hokejistov do záverečnej nominácie nebýva pre trénerov nikdy jednoduché.
debata (18)

Do záverečnej nominácie slovenskej hokejovej reprezentácie pre majstrovstvá sveta v Rige sa nedostali obranca Michal Beňo a útočníci Maroš Jedlička a Adrián Holešinský.

„V prípade týchto troch hráčov rozhodli detaily. Chalani odviedli kus dobrej práce a tvrdo pracovali na tréningoch a v zápasoch. Tento rok to nevyšlo, no sú to mladí hráči a my s nimi počítame do budúcich rokov,“ povedal Frühauf.

Vedenie národného tímu ešte počká na to, ako sa vyvinie situácia ohľadom potenciálnych príchodov brankára Jaroslava Haláka z New Yorku Rangers a obrancu Šimona Nemca z farmy New Jersey. Oznámil to v sobotu po prípravnom zápase s Rakúskom (4:3) asistent trénera SR Peter Frühauf.

Obranca Nemec zatiaľ neposilní slovenskú hokejovú reprezentáciu pred MS v Rige. Klub NHL New Jersey Devils ho po vypadnutí farmárskeho tímu Utica Comets z play off AHL povolal do prvého tímu.

Video

„Stále prebieha komunikácia s oboma hráčmi aj klubmi. Zatiaľ vám nepoviem nič viac, uvidíme deň po dni. Dúfajme, že do budúceho týždňa budeme vedieť, ako to s nimi vyzerá.“

Frühauf nevedel povedať, aká je šanca, že sa k tímu pripojí brankár Halák: „Každý rok je unikátny. Nemôžeme sa pozerať na minulosť, chceme byť pozitívni a veríme, že nás Jaro posilní na šampionáte.“

Situácia so zranením Martina Gernáta v dolnej časti tela vyzerá lepšie a skúsený obranca sa pravdepodobne predstaví na svojom treťom šampionáte: „Prvotné správy hovoria, že to nebude nič vážne, ale je to bolestivé zranenie. Verím, že sa dá čo najskôr dokopy a bude našou oporou na MS.“

HOKEJ: Slovensko - Rakúsko Čítajte viac Z jasného zápasu bola dráma. Slováci udreli proti Rakúsku v hodine dvanástej

Okrem brankárskej trojice Samuel Hlavaj, Dominik Riečický a Stanislav Škorvánek absolvujú premiéru na svetovom šampionáte aj obrancovia Dávid Mudrák, František Gajdoš a útočníci Martin Chromiak, Viliam Čacho a Oliver Okuliar. Svoje miesto si podľa Frühaufa zaslúžene vybojovali:

„Jeden za všetkých je Gajdoš, ktorý prišiel ako mladý chalan a odohral prvú výraznejšiu sezónu. Tiež si prežil svoje pozitívne aj negatívne obdobia. Musím však povedať, že tu je šesť týždňov a v úvodzovkách bojoval ako o život na každom tréningu a bolo to vidieť. Zaslúži si byť momentálne v záverečnej osmičke.“

Záverečná nominácia slovenskej reprezentácie na MS v Rige:
Brankári: Samuel Hlavaj (HC Slovan Bratislava), Dominik Riečický (HC Košice), Stanislav Škorvánek (HK Dukla Michalovce)
Obrancovia: František Gajdoš (HK Nitra), Martin Gernát (HC Lausanne/Švaj.), Mário Grman (HC Vítkovice Ridera/ČR), Michal Ivan (Bílí Tygři Liberec/ČR), Samuel Kňažko (Columbus Blue Jackets/NHL), Patrik Koch (HC Vítkovice Ridera/ČR), Dávid Mudrák (HKM Zvolen), Mislav Rosandič (Mountfield HK/ČR)
Útočníci: Peter Cehlárik (Leksand IF/Švéd.), Viliam Čacho (HK Dukla Trenčín), Marek Hrivík (Leksand IF/Švéd.), Libor Hudáček (HC Oceláři Třinec/ČR), Martin Chromiak (Ontario Reign/AHL), Miloš Kelemen (Arizona Coyotes/NHL), Andrej Kudrna (HC Litvínov/ČR), Róbert Lantoši (BK Mladá Boleslav/ČR), Mário Lunter (BK Mladá Boleslav/ČR), Oliver Okuliar (Mountfield HK/ČR), Richard Pánik (HC Lausanne/Švaj.), Pavol Regenda (Anaheim Ducks/NHL), Matúš Sukeľ (HC Litvínov/ČR), Alex Tamáši (HC'05 Banská Bystrica)

18 debata chyba
Viac na túto tému: #MS v hokeji 2023