Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

České hviezdy z Bostonu dali reprezentácii košom. Zo šiestich príde jediná

Prvý súper Slovenska na blížiacich sa MS v hokeji z Česka sa zmieruje s neúčasťou mnohých posíl zo zámorskej NHL. Zo šiestich hokejistov Bostonu Bruins prisľúbil účasť len obranca Jakub Zbořil.

04.05.2023 11:48
David Pastrňák a David Krejčí Foto: ,
Českú dvojicu útočníkov David Pastrňák (vľavo) a David Krejčí v tomto roku na MS neuvidíme.
debata

Hviezdne útočné duo Pastrňák – Krejčí doviedlo Česko v minulom roku až k bronzovým medailám po tom, ako v súboji o 3. miesto zdolalo USA 8:4.

V štvrtok ráno padla definitíva a generálny manažér českej reprezentácie Martin Havlát potvrdil, že po 1. kole play off posilní tím z NHL iba dvojica Jakub Zbořil (Boston) a Filip Chytil (New York Rangers).

Tomáš Tatar Čítajte viac Tatarov výkon v znamení jednotiek. New Jersey v úvode 2. kola play off s debaklom

Dvojicu Pastrňák, Krejčí zastavili v ceste na šampionát zdravotné dôvody. Ako píše iSport.cz, obaja dohrávali sezónu so zraneniami. Ďalšie útočné eso z Bostonu, Pavel Zacha, sa ospravedlnil z osobných dôvodov. „Nie je to po prvýkrát, čo sa Zacha účasti na MS dopredu vzdal,“ píšu české médiá.

Dobrou správou pre Česko je, že sa k reprezentácii pripojí šikovný center a opora New York Rangers Filip Chytil. Ten v stredu prešiel v klube zdravotnou prehliadkou.

Réway hokej Čítajte viac Réway reagoval na koniec a odchod zo Spišskej. Funkcionárom poslal jasný odkaz

„Filip prejavil veľký záujem pripojiť sa k národnému tímu, museli sme ale počkať na výsledky zdravotnej prehliadky a rokovania s generálnym manažérom Rangers,“ uviedol Havlát s tým, že Chytil sa pripojí k mužstvu ešte pred odletom do Rigy.

Na štvrtkovom rozkorčuľovaní sa už mal objaviť aj obranca Bostonu Zbořil, ktorý ale miesto v mužstve nemá isté a bude musieť v posledný dňoch o pozíciu zabojovať.

Najslávnejšie bratské zoskupenia v NHL Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Väčšinou zo súrodencov jeden vyčnieval, no...
debata chyba
Viac na túto tému: #česká hokejová reprezentácia #MS v hokeji 2023