Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovákov pred MS preverí súper, ktorý hrá zákerne. Ramsay ich za to v minulosti kritizoval

Slovenskí hokejisti nastúpia v záverečných dvoch prípravných zápasoch pred MS proti Rakúsku. Na novembrovom Nemeckom pohári v Krefelde prehrali s týmto súperom 2:3 po predĺžení a súčasťou tímu bol aj útočník Matúš Sukeľ. Ten teraz bojuje o účasť na svojom treťom šampionáte.

03.05.2023 13:25
Rakúsko SR hokej Slovensko príprava Foto: ,
Gólová radosť hokejistov Slovenska v zápase Euro Hockey Challenge Rakúsko - Slovensko v Salzburgu.
debata (4)

Dvadsaťsedemročný kapitán Litvínova pre TASR uviedol, že očakáva náročné zápasy.

„Nebude to nič jednoduché a musíme sa na to pripraviť. Myslím si, že budú hrať nepríjemný hokej.“

Slováci hrali proti Rakúsku v príprave aj v roku 2019, keď sa kouč Craig Ramsay vyjadril, že súper hral až príliš tvrdo a nesústredil sa na hokej.

16 Pastrňák Čítajte viac Veľká rana pre Čechov. Na MS sa zrejme budú musieť zaobísť bez svojej najväčšej hviezdy

Česi sa o tom presvedčili v nedávnych dueloch, keď im súper zranil Romana Červenku a Davida Jiříčka.

„Nemôžeme mať pred zápasmi obavy. Musíme sa pripraviť na to, že budú hrať tvrdo a verím, že nie zákerne. Predvediem výkon, aký treba,“ povedal Sukeľ.

Proti Rakúšanom sa nebudú šetriť

Mužstvo trénera Ramsayho doteraz odohralo v príprave na MS šesť stretnutí. Po triumfoch vo Švajčiarsku 2:0 a 3:2 po predĺžení prehrali v Ostrave s Čechmi 1:5 a 2:3 po nájazdoch.

Minulý týždeň neuspeli v domácich zápasoch proti Nemecku, najprv prehrali v Žiline 3:4 a o deň neskôr nestačili na rovnakého súpera v Trenčíne a podľahli mu 3:4 po predĺžení.

Slováci sa chcú pred začiatkom šampionátu naladiť víťazne.

"Nemyslím si, že sa budeme v posledných prípravných zápasoch šetriť.

Od začiatku sa chceme v každom stretnutí zlepšovať a dúfam, že sa nám to herne darí. Chceme to predviesť aj v týchto dvoch dueloch a dobre sa nastaviť na šampionát," dodal Sukeľ.

Matúš Sukeľ sa teší z gólu. Foto: Reuters, DAVID W CERNY
Matúš Sukeľ Matúš Sukeľ sa teší z gólu.

Realizačný tím slovenskej reprezentácie urobil po prípravných dueloch proti Nemecku niekoľko zmien v zostave.

Mužstvo pred dvojzápasom s Rakúskom opustili brankári Šimon Latkóczy a Matej Tomek, obranca Adam Jánošík a útočníci Martin Faško-Rudáš s Jozefom Balážom.

Do kádra pribudli útočník Oliver Okuliar a brankár Dominik Riečický. Vedenie reprezentácie už skôr informovalo, že k národnému tímu sa pripoja aj obranca Mislav Rosandič a útočníci Miloš Kelemen a Libor Hudáček.

Tréner Rakúska prezradil, aký má jeho tím cieľ

Slovákov na nadchádzajúcich majstrovstvách sveta však neposilnia obranca Martin Marinčin a útočník Marko Daňo.

Rakúšania doteraz odohrali v príprave pred MS sedem stretnutí. So Slovinskom prehrali 3:5, Talianom raz podľahli 0:2 a rovnakého súpera zdolali 3:2 po nájazdoch.

V dvojzápase proti Nemecku zopakovali prehru 0:2 a triumf 3:2 po nájazdoch. Naposledy nestačili na Čechov po výsledkoch 0:6 a 1:2.

Gerlach Prešov Čítajte viac Najlepší strelec extraligy by mohol ostať na východe. Záujem o jeho služby mal prejaviť tím, ktorý bol v kríze

Proti Slovensku ich čaká generálka na šampionát, mužstvo Rogera Badera sa predstaví v A-skupine vo fínskom Tampere.

Po vypadnutí Minnesoty Wild z play off NHL sa k tímu pripojil aj 21-ročný center Marco Rossi.

"Som veľmi rád, že mohol prísť a bude s nami od začiatku turnaja. Musí si ešte zvyknúť na európske rozmery ľadovej plochy, ktoré sú väčšie ako tie v NHL.

Aj keď je to posledný kemp tímu pred MS, nemôžeme hovoriť o konečnom zložení mužstva pre šampionát. Pracujeme s 25 hráčmi, no pôjdeme ich 22. Cieľ záverečnej prípravy je nájsť správne zloženie formácii," povedal tréner Bader pre portál eishockey.at.

Prvý zápas je na programe vo štvrtok o 18.30 h v Kapfenbergu, o dva dni neskôr sa odohrá odveta v Trenčíne o 16.00 h. Po týchto dueloch oznámi realizačný tím Slovenska konečnú nomináciu na šampionát.

Káder SR pred prípravným dvojzápasom proti Rakúsku

brankári: Samuel Hlavaj (HC Slovan Bratislava), Dominik Riečický (HC Košice), Stanislav Škorvánek (HK Dukla Michalovce)

obrancovia: Michal Beňo (HC Slovan Bratislava), František Gajdoš (HK Nitra), Martin Gernát (HC Lausanne/Švaj.), Mário Grman (HC Vítkovice Ridera/ČR), Michal Ivan (Bílí Tygři Liberec/ČR), Samuel Kňažko (Columbus Blue Jackets/NHL), Patrik Koch (HC Vítkovice Ridera/ČR), Dávid Mudrák (HKM Zvolen), Mislav Rosandič (Mountfield HK/ČR)

útočníci: Peter Cehlárik (Leksand IF/Švéd.), Viliam Čacho (HK Dukla Trenčín), Adrián Holešinský (HC Plzeň/ČR), Marek Hrivík (Leksand IF/Švéd.), Libor Hudáček (HC Oceláři Třinec/ČR), Martin Chromiak (Ontario Reign/AHL), Maroš Jedlička (HKM Zvolen), Miloš Kelemen (Arizona Coyotes/NHL), Andrej Kudrna (HC Litvínov/ČR), Róbert Lantoši (BK Mladá Boleslav/ČR), Mário Lunter (BK Mladá Boleslav/ČR), Oliver Okuliar (Mountfield HK/ČR), Richard Pánik (HC Lausanne/Švaj.), Pavol Regenda (Anaheim Ducks/NHL), Matúš Sukeľ (HC Litvínov/ČR), Alex Tamáši (HC'05 Banská Bystrica)

Program záverečných prípravných zápasov SR pred MS:

štvrtok 4. mája 18.30 Rakúsko – Slovensko /Kapfenberg/

sobota 6. mája 16.00 Slovensko – Rakúsko /Trenčín/

Hviezdy MS 2023 a ich atraktívne partnerky Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Elitní hokejisti a krásne ženy - to odjakživa...

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2023 v hokeji