Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tretia prehra za sebou. Slovenský nápor v závere na Nemcov nestačil

Slovenskí hokejoví reprezentanti neuspeli vo svojom piatom prípravnom zápase pred MS.

28.04.2023 19:54
Jedlička Slovensko Foto: ,
Dominik Bittner (Nemecko) a Maroš Jedlička (Slovensko) v súboji o puk.
debata (7)

V piatkovom stretnutí v Žiline podľahli Nemecku 3:4. Zaznamenali tak tretiu prehru v príprave, keď predtým dvakrát nestačili na Čechov.

Zverenci Craiga Ramsayho viedli od 5. minúty, Samuel Kňažko skóroval v presilovej hre a dosiahol svoj premiérový reprezentačný gól. Nemci však vyrovnali ešte v prvej tretine, keď sa Dominik Kahun presadil po chybe brankára Samuela Hlavaja.

ČR SR Ostrava hokej Tomek Čítajte viac Slováci sú svetový unikát, riešia rébus na kľúčovom poste. V hre je príchod zlatého brankára

V druhej časti Nemci zvýšili po góloch Dominika Bokka a Daniela Fischbuch na 3:1. V 45. minúte Róbert Lantoši znížil z trestného strieľania na rozdiel jedného gólu.

Kahun však o desať minút dostal hostí opäť do dvojgólového vedenia. Richard Pánik sa síce ešte presadil v hre bez brankára, no Nemci si už tesný náskok udržali.

Slováci nastúpia v odvete proti Nemcom v sobotu (14.30 h) v Trenčíne. V závere prípravy absolvujú ešte dve stretnutia proti Rakúsku. V Kapfenbergu budú hrať 4. mája a 6. mája privítajú Rakúšanov v Trenčíne. Po dueli na trenčianskom ľade oznámi realizačný tím záverečnú nomináciu na MS.

Prípravný zápas v Žiline

Slovensko – Nemecko 3:4 (1:1, 0:2, 2:1)
Góly: 5. Kňažko (Tamáši, Kudrna), 45. Lantoši (z tr. strieľania), 59. Pánik (Lantoši, Gernát) – 17. Kahun, 30. Bokk, 33. Fischbuch (Schmölz, Kammerer), 55. Kahun (Bokk). Rozhodovali: Hronský, Štefik – Synek, Jedlička, vylúčení: 3:6 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 5046 divákov.
SLOVENSKO: Hlavaj – Gernát, Kňažko, Beňo, Ivan, Mudrák, Jánošík, Gajdoš – Cehlárik, Hrivík, Pánik – Lantoši, Tamáši, Lunter – Chromiak, Sukeľ, Kudrna – Holešinský, Čacho, Jedlička – Baláž
Nemecko: Franzreb – Bittner, M. Müller, Nowak, J. Müller, Fohrler, Zimmermann, Karrer, Mebus – Bokk, Kahun, Noebels – Ehl, Sturm, Soramies – Kammerer, Wiederer, Tuomie – Fischbuch, Eder, Schmölz

Ján Pardavý, asistent trénera SR: „Každá prehra mrzí. V ofenzíve to bolo v poriadku, vytvorili sme si veľa šancí, no bolo to o efektivite. Nemci boli nebezpeční v našom pásme a dokázali svoje príležitosti premeniť. My sme mali hluché obdobie v druhej tretine po inkasovanom góle na 1:3, nešla nám hra. Chceli sme s výsledkom niečo spraviť, v tretej sa výkon zlepšil, mali sme aj šance. Nedokázali sme však vyrovnať. Sme spokojní s malými detailmi v ofenzíve, v defenzíve možno nájdeme nedostatky. Chceme sa však zlepšovať od zápasu k zápasu a máme na to ešte tri prípravné stretnutia.“

Róbert Lantoši, útočník SR: „Zápas sme prehrali, čo mrzí. Myslím si, že tam boli viaceré pozitíva a záver tretej tretiny bol silný. Môžeme im to však zajtra odplatiť a verím, že aj výkon bude lepší. Boli sme silnejší na puku, čo sa zlepšilo od predchádzajúcich duelov.“

Marek Hrivík, kapitán SR: „Bola to nostalgia, naposledy som tu hral pred 15 rokmi. Veľmi som sa tešil, no trochu ma mrzí, že sme nevyhrali. Prvá tretina nebola podľa našich predstáv a potom sme už dobiehali výsledok. Urobili sme chyby, ktoré nechcem často robiť a to nás aj stalo zápas. Verím, že si góly šetríme na šampionát, ale stále je to len príprava a netreba to vnímať až tak vážne. Prišlo niekoľko nových chalanov, potrebujeme si jeden na druhého zvyknúť a verím, že prídu aj výsledky.“

Nemci si vypracovali prvú šancu v zápase v tretej minúte, no Schmölz netrafil odkrytú časť bránky. Slováci krátko na to dostali možnosť hrať presilovú hru a po strele Kňažka viedli 1:0. Noebels mohol okamžite vyrovnať, keď išiel sám na Hlavaja, ten však jeho pokus zneškodnil.

Nemci dostali tiež možnosť hrať v početnej výhody, ale nevytvorili si šancu na gól. V 17. minúte však Kahun využil obrovskú chybu Hlavaja a vyrovnal na 1:1. Nemci sa na konci prvej tretiny takmer dostali aj do vedenia, Fischbuch trafil žŕdku.

Pánik mohol v úvode druhej časti dostať domácich opäť do náskoku, no brankár Franzreb vyrazil jeho strelu a udržal nerozhodný stav. V 27. minúte sa dostal Lunter po vhadzovaní sám pred nemeckého brankára, ale trafil len hornú konštrukciu.

Dej slovensko Čítajte viac Amerika, maj sa na pozore! Slováci pália bomby, majú borcov s najtvrdšou strelou na šampionáte

Slováci sa nepresadili ani po akcii Hrivíka s Cehlárikom a na druhej strane po samostatnom úniku presne zakončil Bokk. O tri minúty neskôr už hostia viedli 3:1 – Fischbuch sa najlepšie zorientoval pred Hlavajom a skóroval strelou pomedzi nohy.

V tretej perióde mali najprv veľkú šancu Slováci, keď sa Holešinský dostal pred Franzreba, ale trafil len do betónov nemeckého brankára. V 45. minúte sa dostal Lantoši do samostatného úniku, J. Müller ho fauloval a nasledovalo trestné strieľanie.

Dvadsaťsedemročný krídelník ho premenil a znížil na 2:3. Hostia však o desať minút opäť viedli o dva góly, keď Kahun zaznamenal svoj druhý presný zásah v stretnutí.

Pánik sa síce ešte presadil v hre bez brankára, ale Slováci aj napriek veľkému tlaku už v zostávajúcich minútach nedokázali vyrovnať. Nemci triumfovali aj v doplnkových samostatných nájazdoch, keď sa presadil len Noebels.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #hokej #MS 2023 #Nemecko 2023