Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Ramsay má kľúčový post vyriešený. Koho pridá k Hrivíkovi a Cehlárikovi? Vicemajster sveta má pre neho tip

Ofenzíva

Najväčší pretlak je tradične v útoku, čo platí aj tento rok.

Zo súčasného kádra majú isté miesto v tíme pre Rigu len Marek Hrivík a Peter Cehlárik. Zohratá dvojica zo švédskeho Leksandu bude chrbtovou kosťou nielen prvého útoku, ale aj elitnej presilovkovej formácie.

Cehlárik hokej Čítajte viac Cehlárik upozorňuje na dôležitú vec, ktorú musia Slováci pred MS zlepšiť: Ak sa nám to podarí, budeme ešte silnejší

Hodil by sa k nim Tomáš Tatar, ktorý bol kapitánom mužstva na vlaňajších MS.

Najproduktívnej­šieho Slováka v NHL však čaká play off, kde jeho New Jersey patrí medzi horúcich kandidátov minimálne na konferenčné finále.

Ak by neprišiel Tatar, zaujímavou alternatívou by mohol byť Richard Pánik.

Útočník s viac ako 500 zápasmi v na konte, ktorý naposledy reprezentoval na domácich MS 2019, trénoval s mužstvom v Bratislave už počas neoficiálneho kem­pu.

Richard Pánik. Foto: Pravda, Robert Hüttner
Richard Pánik Richard Pánik.

V útoku s Hrivíkom a Cehlárikom vyzeral veľmi dobre a pokiaľ komptetentní dokážu vyriešiť zamotanú situáciu v súvislosti s jeho zmluvnými záväzkami v zámorí, môže byť hodnotnou akvizíciou.

Podľa bývalého útočníka Tomáša Surového by sa k elitnej dvojici hodil niekto urastenejší.

"Príprava sa ešte len začala, mužstvo si musí sadnúť. Ale ak by som mal vybrať, pridal by som k nim šikovného silového forvarda. Niekoho, kto by im vytváral priestor, zaparkoval by pred bránkou a znepríjemňoval život obrancom i brankárovi.

Cehlárik je strelec, Hrivík srší kreativitou, rýchly a dôrazný útočník by medzi nich zapadol," tvrdí vicemajster sveta z Helsínk 2012.

Ramsay Sukeľ Čítajte viac Ramsay je pedant s elánom. Trénovať v jeho veku? Vidno, že Slovensko zbožňuje

Do druhej formácie sa tlačí třinecká dvojica Libor Hudáček, Marko Daňo. Prvý menovaný od začiatku sezóny potvrdzoval, že patrí medzi najkreatívnejších centrov českej extraligy.

Daňovi sa darilo gólovo a stal sa najlepším zakončovateľom súťaže. Výborne hrá za Třinec aj skúsený Tomáš Marcinko, ale Ramsay ho pri svojich výberoch už viackrát prehliadol a neočakáva sa, že by teraz urobil opak.

Dôležitou súčasťou slovenskej ofenzívy by malo byť aj zámorské trio Pavol Regenda, Adam Ružička, Miloš Kelemen.

Štart Regendu však ohrozuje zranenie a otras mozgu, ktorý utrpel v závere základnej časti AHL. Ružička by mohol byť čoskoro k dispozícii, Kelemena ešte čaká play off AHL.

Tomáš Surový je trojnásobný extraligový šampión... Foto: TASR, Dušan Hein
surový lintner Tomáš Surový je trojnásobný extraligový šampión s Banskou Bystricou.

„Mužstvo pod vedením Craiga hrá rýchly, dynamický hokej s priamočiarym ťahom na bránku. Kandidát na miesto v tíme musí mať dobrú rýchlosť, dravosť a zmysel pre obrannú fázu. Máme množstvo šikovných útočníkov, stačí už len dobre vybrať,“ dodáva Surový

Medzi odskúšaných útočníkov patria Róbert Lantoši, Adrián Holešinský, Matúš Sukeľ či Miloš Roman. Bolo by prekvapením, ak by v tíme chýbali.

Spomedzi mladíkov sa okrem Adam Sýkoru či Filipa Mešára núka aj Samuel Honzek.

Honzek hokej Čítajte viac Ďalší Slafkovský? Slovenský supertalent útočí na top 10 nabitého draftu, sleduje ho slávny klub

Talentovaný tínedžer môže kopírovať cestu Juraja Slafkovského, ktorého Ramsay vytiahol do reprezentácie ako neskúseného mladíka a aj to mu pomohlo, aby sa stal jednotkou vlaňajšieho draftu NHL.

Honzek na prvé miesto nedosiahne, to na 99 percent patrí kanadskému supertalentu Connorovi Bedardovi, ale v najlepšej desiatke mladých hviezd by na júnovom výbere nemal chýbať.

Z domácej súťaže majú šancu na účasť v tíme traja útočníci – slovanista Samuel Takáč a Zvolenčania Maroš Jedlička s Petrom Zuzinom, ktorí majú zatiaľ klubové povinnosti vo finále proti Košiciam.

Ideálna zostava pre MS

Prvý tím: Tomek (Škorvánek, Hlavaj) – Fehérváry, Černák, Nemec, Marinčin, Gernát, Čerešňák, Ivan/Jánošík/Kňaž­ko – Tatar, Hrivík, Cehlárik – Daňo, Hudáček, Regenda – Pánik, A. Ružička, Lantoši – Holešinský, M. Sukeľ, Kelemen. Náhradníci: Latkóczy – Grman, Rosandič, Koch – Studenič, Roman, Takáč, Chromiak, Okuliar, Honzek, Čacho, Petráš, Faško-Rudáš, Zuzin, Jedlička

Možné posily Slovenska na MS v hokeji zo zámoria Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Generálny manažér Miroslav Šatan a tréner Craig...

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #Miroslav Šatan #Craig Ramsay #MS 2023 #Riga 2023