Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Ramsay má kľúčový post vyriešený. Koho pridá k Hrivíkovi a Cehlárikovi? Vicemajster sveta má pre neho tip

Defenzíva

Ak by veci fungovali podľa ideálneho scenára, Slováci by v Rige postavili jednu z najlepších obrán na turnaji. Štart viacerých opôr zadných radov je však nateraz vo hviezdach.

Erika Černáka čaká play off NHL s Tampou Bay a aj keby Lightning vypadli už v 1. kole, jeho príchod do Lotyšska nevyzerá reálne aj vinou viacerých zranení, ktoré si doliečoval v priebehu sezóny.

Martin Fehérváry patril na vlaňajšom šampionáte medzi najlepších hráčov Slovenska.

K tímu sa pripojil hneď po vyradení Washingtonu v 1. kole vyraďovačky a hoci Capitals tentoraz budú v play off chýbať, účasť šikovného obrancu na MS to zatiaľ nijako neuľahčilo.

Fínsko Hokej MS2022 A SR Dánsko Nemec Čítajte viac Veľká komplikácia. Slovákom hrozí, že im na MS bude chýbať kľúčový hráč

Fehérvárymu sa totiž v lete končí v hlavnom meste USA zmluva a stane sa chráneným voľným hráčom. Práve fakt, že nebude pod kontraktom, komplikuje jeho účasť na turnaji.

Ak by štartoval v Rige bez zmluvy a zranil by sa, išlo by o výraznú komplikáciu v jeho ďalšej kariére v NHL.

Problémom je aj poistka za štart, ktorú by musel zaplatiť zväz, čo v posledných rokoch rozhodne nebolo pravidlom.

Craig Ramsay v debate s Martinom Fehérvárym. Foto: TASR, Martin Baumann
Fínsko Slovensko Craig Ramsay Martin Fehérváry Craig Ramsay v debate s Martinom Fehérvárym.

„V súvislosti s účasťou na MS uvidíme neskôr, nechcem nič sľubovať. S vedením reprezentácie sme v kontakte,“ uviedol minulý týždeň Fehérváry.

Ramsayho asistent Peter Frühauf bol v pondelok o niečo konkrétnejší: „Martina by sme samozrejme chceli mať v tíme. Má drobné zranenie, je na výstupných testoch, komunikujeme.“

Aj tretí dôležitý hráč do obrany hrá v USA.

Talentovaný Šimon Nemec má za sebou prvú zámorskú sezónu. Vo farmárskej AHL predvádzal výborné výkony a lámal jeden rekord 19-ročných hráčov za druhým.

Od štvrtka ho čaká play off AHL, v ktorom Utica nastúpi proti Lavalu. V prípade skorého vyradenia a podmienky, že v jeho prípade dobre dopadnú výstupné testy, by bol pre reprezentáciu veľkou posilou.

Lantoši Čítajte viac Miestenku do Rigy majú len vyvolení. Ostatných čaká tvrdý boj, upozorňuje Ramsayho obľúbenec

Odskúšanou oporou bude Martin Gernát. Skúsený bek má ofenzívny čuch, čo potvrdzoval v českej i švajčiarskej lige. Otázny je štart Martina Marinčina, ktorý hrá finále v Česku.

Počas sezóny patril medzi najvyťaženejších hráčov Třinca a jeho prípadné ospravedlnenie by sa dalo pochopiť.

Defenzíva Slovákov na MS by nemala byť bez Petra Čerešňáka, Adama Jánošíka či Michala Ivana. V prípade, že neprídu obrancovia zo zámoria, sa trénerom ponúkajú aj Mário Grman, Patrik Koch, Mislav Rosandič či mladý Samuel Kňažko.

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #Miroslav Šatan #Craig Ramsay #MS 2023 #Riga 2023