Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ramsay má kľúčový post vyriešený. Koho pridá k Hrivíkovi a Cehlárikovi? Vicemajster sveta má pre neho tip

Ďakujeme za predvedné výkony. Ľutujeme však, tento rok pre teba v tíme nezostalo miesto. Aj takúto vetu vyrieknu smerom k niektorým hráčom Craig Ramsay s Miroslavom Šatanom pred štartom hokejových MS v Lotyšsku a Fínsku.

19.04.2023 06:03
Ramsay Foto:
Craig Ramsay je väčšinu času pokojný, ale vie prejaviť aj emócie.
debata (9)

Konkurencia v slovenskom mužstve je nabitejšia ako po minulé roky a počet miesteniek sa nedá nafúknuť.

Bližšie sme sa pozreli na to, ktorí hráči majú najväčšie šance na finálnu nomináciu pre svetový šampionát. Tá vzíde z rúk trénerov po poslednom prípravnom zápase s Rakúskom (6. mája v Trenčíne).

Brankári

Dovolíme si zacitovať jedného z fanúšikov, ktorý sa posťažoval na sociálnej sieti:

„Kvôli Putinovi nebudeme mať na svetovom šampionáte najlepších brankárov, na trestnú lavicu s ním!“

Nadnárodná KHL sa po krvavej invázii Ruska na Ukrajinu dostala mimo vyspelého hokejového sveta a doplácajú na to aj Slováci.

Švajčiarsko SR Hokej MS2023 príprava Čítajte viac Mali sme trocha šťastia, znie z Ramsayho tímu po ďalšej výhre. Pozrite si krásnu akciu Hrivíka s Cehlárikom

Patrik Rybár, strojca bronzového úspechu z pekinskej olympiády, a Adam Húska, jednotka tímu na vlaňajších MS, patria medzi hráčov, ktorí si v minulej sezóne zarábali na živobytie v ruskej súťaži.

Po dohode s vedením zväzu nateraz nebudú súčasťou národného tímu.

Politicko-spoločenský zásah do kádra otvára životnú šancu pre Mateja Tomeka. Rodák z Bratislavy figuroval v tíme na olympiáde i MS 2022, ale za ten čas odchytal na kľúčovom poste len jednu tretinu.

Nemá za sebou ideálnu klubovú sezónu, keď z Brna putoval na hosťovanie do Litvínova a musel sa dostať späť do formy po zlomenine kľúčnej kosti.

Vedenie reprezentácie mu však verí a s gólmanom, ktorý má skúseností zo zámorskej univerzitnej NCAA či fínskej Liigy, počíta na pozíciu jednotky.

Matej Tomek v reprezentačnom drese, Foto: TASR, Martin Baumann
Fínsko MS2022 Hokej A Slovensko tréning Matej Tomek v reprezentačnom drese,

Podľa Rastislava Staňu to však pre Tomeka nebude také jednoznačné.

"Nemyslím si, že mu povedali, že bude jasnou jednotkou. Cíti, že má najsilnejšiu pozíciu, že kolegovia majú menej skúseností.

Zároveň si je však vedomý, že to musí potvrdiť výkonmi. Po prvom zápase, v ktorom nezachytá dobre, sa môže všetko zmeniť," hovorí majster sveta z Göteborgu 2002.

Brankárska dvojica, ktorá bude Tomekovi kryť chrbát, vzíde z mikrosúboja medzi Samuelom Hlavajom, Šimonom Latkóczym a Stanislavom Škorvánkom.

Hlavaj hodil súperom rukavicu čistým kontom proti Švajčiarom, Latkóczy pri debute odviedol podobne spoľahlivý výkon.

Stanislav Škorvánek Čítajte viac Štyria adepti, tri miesta. Letenku na MS si pýta dlho prehliadaný brankár. Na východe dajú zaňho ruku do ohňa

Bude na Škorvánkovi, ktorý chytal výborne počas senzačnej jazdy Michaloviec v play off, ako naloží s ponúknutou šancou.

Nebude mať na to veľa priestoru, keďže na Slovákov čaká ešte šesť prípravných duelov a je predpoklad, že minimálne vo dvoch sa predstaví Tomek.

"Na MS sú zápasy nasekané. Stáva sa zriedkavo, že jeden brankár odchytá celý turnaj. Dvojka určite dostane šancu.

Chalani, ktorí bojujú o miesto v tíme, si môžu v príprave vytvoriť dobrú pozíciu. Potom je už len na nich, ako naložia s ponúknutou príležitosťou," tvrdí Staňa.

Rastislav Staňa v drese Sparty Praha. Foto: Profimedia
staňa sparta Rastislav Staňa v drese Sparty Praha.

Alternatíva, že medzi brankárov zasiahne ďalší kandidát na miesto v tíme, je nepravdepodobná.

Spočiatku sa hovorilo aj o Jaroslavovi Janusovi, ale ten stratil v Košiciach pozíciu jednotky, keď v extraligovom finále kryje chrbát Dominikovi Riečickému.

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #Miroslav Šatan #Craig Ramsay #MS 2023 #Riga 2023