Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Potvrdené! Kým bude na Ukrajine vojna, Rusi a Bielorusi si na MS či ZOH nezahrajú

Ruskí a bieloruskí hokejisti nebudú môcť súťažiť na podujatiach Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF), pokiaľ bude trvať vojna na Ukrajine. Uviedol to prezident organizácie Luc Tardif.

17.04.2023 09:21
Lotyšsko MS2021 Hokej A Slovensko Rusko Foto: ,
Ruskí hokejisti v súboji so Slovenskom na MS 2021.
debata (58)

Obe krajiny sú vylúčené z podujatí IIHF predbežne do konca roka 2024 a o predĺžení na ďalší rok sa rozhodne budúci rok v marci.

"Dúfam, že Rusko a Bielorusko sa vrátia čo najskôr, pretože to bude znamenať, že vojna sa skončila.

No nikto nevie, ako dlho to bude trvať," povedal Tardif podľa AP v záverečný deň majstrovstiev sveta žien v kanadskom Bramptone.

Slovák na „pódiu“. Najlepšie brániaci útočníci NHL Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Lars Eller (Dán./Colorado Avalanche): 3,7.

Ruské a bieloruské tímy sa predstavili naposledy na podujatí pod hlavičkou IIHF vo februári 2022, keď štartovali na zimných olympijských hrách v Pekingu.

Tie sa skončili krátko predtým, ako Rusko napadlo Ukrajinu. Federácia následne vylúčila obe krajiny zo svojich podujatí a tohtoročné MS preložila z Petrohradu do Tampere a Rigy.

Ak IIHF predĺži zákaz o ďalší rok, Bielorusko sa nebude môcť zúčastniť na olympijskej kvalifikácii a tým pádom príde o štart na ZOH 2026 v Miláne a Cortine d'Ampezzo.

Svetlana Kuznecovová Čítajte viac Celý svet je rusofóbny, hnevá slávnu rodáčku z Petrohradu. Kuznecovová kritizuje bývalú českú rivalku Kvitovú
58 debata chyba
Viac na túto tému: #IIHF #vojna na Ukrajine #hokejisti Ruska #Luc Tardif #hokejisti Bieloruska