Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nadupaní Česi. Prvý súper Slovenska na MS má príjemné starosti, pretlak je najmä na jednom poste

Pre oba tímy to bude prvý zápas na turnaji, navyše so špeciálnou príchuťou federálneho derby. V prospech favorita bude hovoriť bilancia vzájomných zápasov i väčšia kvalita kádra.

30.03.2023 14:41
česko hokej Foto:
Gólová radosť hokejistov Česka.
debata

Slovenskí hokejisti pod vedením Craiga Ramsayho odštartujú pôsobenie na MS 2023 v Lotyšsku a Fínsku súbojom proti Česku.

Vzájomný duel odvekých rivalov je na programe 12. mája v Rige.

Zatiaľ čo vedenie slovenského hokeja doteraz riešilo či zavolať alebo nezavolať do tímu aj hráčov z ruskej KHL, Česi majú v tejto otázke jasno už dávnejšie a sústredia sa na zloženie tímu.

Adam Húska Čítajte viac Podľa Nemca hrozil bojkot zápasov proti Slovákom. K verdiktu SZĽH sa vyjadril aj Húska

Generálny manažér Martin Havlát je nadšený z pozitívnych reakcií predovšetkým hráčov z NHL a dodáva, že reprezentáciu zatiaľ nikto neodmietol.

„Skoro všetci, s ktorými som hovoril, reagovali pozitívne. Nikto mi vyložene nepovedal, že by neprišiel. Uvidíme, aká bude situácia o dva týždne. Do tej doby sa toho ešte môže veľa zmeniť,“ reagoval bývalý skvelý útočník pre iDnes.cz .

V polovici apríla sa končí základná časť NHL. Potom nasledujú výstupné zdravotné prehliadky, ktoré môžu prípadný príchod zámorských posíl skomplikovať.

Česi budú silní predovšetkým na brankárskom poste. Z tímov, ktoré nepostúpia do play off NHL, sa im ponúka hneď kvarteto adeptov – Karel Vejmelka (Arizona), Dan Vladař (Calgary), Lukáš Dostál (Anaheim), Petr Mrázek (Chicago).

„Brankárov máme veľa, viacero chalanov by mohlo prísť. Všetci mi dali pozitívnu odpoveď,“ dodal Havlát.

Rusko, šport Čítajte viac Rusi potvrdzujú, že ich boľavé miesto je hokej. Naozaj chcú americkí giganti snímať za miliardy neznáme tváre, pýtajú sa

Slovensko sa na taký luxus spoliehať nemôže.

V profilige má jediného brankára – Jaroslava Haláka, ktorý oblieka dres New Yorku Rangers. Skúsený veterán sa naposledy predstavil v národnom tíme na ZOH 2014 v Soči a jeho účasť na MS 2023 je prakticky vylúčená.

Ramsay a spol. sa budú musieť zaobísť aj bez momentálne dvoch najlepších brankárov, ktoré má Slovensko k dispozícii. Patrik Rybár s Adamom Húskom pôsobia v KHL a v tejto sezóne tak nebudú súčasťou národného tímu.

Z potenciálnych kandidátov na ich miesta pripadajú do úvahy mená ako Matej Tomek (Litvínov), Jaroslav Janus (Košice), Stanislav Škorvánek (Michalovce), Samuel Hlavaj (Slovan), Eugen Rabčan (Prešov) či Šimon Latkóczy (University of Nebraska Omaha).

Slovák je vysoko. Najrýchlejší hokejisti v NHL Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
10. Nathan MacKinnon. Začíname hviezdnym...
debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #Slovensko #hokej #MS 2023