Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Slováci z KHL na MS? Nechcel by som byť v koži Šatana

Podpísali ste zmluvu až do konca sezóny 2025/26. Chceli ste mať istotu po poslednom období, keď ste za tri roky vymenili tri kluby?

Nepovedal by som, že som chcel mať istotu. Je to miesto, kde si viem predstaviť cestu za ziskom majstrovského titulu. Posledné dva roky robia v klube všetko pre to, aby tento cieľ dosiahli. Mám pred sebou možno najlepšie roky kariéry a vidím, že to v Leksande môže fungovať. Marek tam má tiež zmluvu na tri roky. Veľmi si vážim, že nám dal klub veľkú dôveru ťahať ho z pozície jeho lídrov.

Canadiens logo dres Čítajte viac Hokejový Montreal v slzách. Pri tragédii zomreli dve malé deti

Ako sa pozeráte smerom k MS? Môžu sa fanúšikovia tešiť na vašu spoluprácu s Hrivíkom aj v národnom drese?

Tento môj krok pomôže aj slovenskej reprezentácii, keďže budeme hrať s Marekom v najbližších troch rokoch. Verím, že budeme obaja zdraví a určite radi prídeme na svetový šampionát. Ja sa na to veľmi teším. Môj príchod do Leksandu považujem za veľmi dobre načasovaný smerom k blížiacemu sa play off aj k majstrovstvám sveta. Verím, že naša spolupráca bude fungovať tak, ako v nedávnej minulosti.

V KHL v tejto sezóne pôsobí osem Slovákov, bez ktorých by bola kvalita reprezentácie výrazne nižšia. Ako sa staviate k ich účasti na MS, ktorá je otázna kvôli pretrvávajúcemu konfliktu na Ukrajine?

Máme tam dvoch najlepších brankárov a ďalších skúsených hráčov. Je ťažké zaujať v tejto veci stanovisko. Nechcel by som byť v koži Miroslava Šatana, ľudí vo vedení slovenského hokeja a rozhodovať o ich účasti na šampionáte. V každom prípade, bez nich by sme mali na MS určite slabší tím.

Kluby NHL s najväčšou hodnotou + slovenská stopa Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
1. Toronto Maple Leafs (Kanada)
hodnota:...

© Autorské práva vyhradené

32 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia #Marek Hrivík #Peter Cehlárik