Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Slováci z KHL na MS? Nechcel by som byť v koži Šatana

Po dvoch rokoch oprášite úspešnú spoluprácu s kamarátom a spoluhráčom z reprezentácie Marekom Hrivíkom. Ako reagoval, keď sa dozvedel, že sa vraciate?

Boli sme v pravidelnom kontakte počas celého rokovania o príchode do Švédska. Veľa ľudí o tom nevedelo, no on sa to asi dozvedel od niekoho z klubu. Verím, že to vyjde a nadviažeme na úspešnú spoluprácu z minulosti. Marek sa už dal do poriadku po zranení slabín a môžeme tak do toho opäť spolu naskočiť.

V krátkom čase ste mali možnosť pôsobiť vo Švédsku aj vo Švajčiarsku. V ktorej z týchto krajín by ste si vedeli predstaviť život po kariére?

Predsa len vo Švédsku som už aj v mladosti strávil šesť rokov, krajina a mentalita ľudí mi prirástli k srdcu. Na severe Európy je prostredie vrúcnejšie, ľudia sú pokojnejší a vedú jednoduchší život v porovnaní s Zugom. V Leksande je to iné aj v tom, že tam máte kamarátov aj mimo hokeja, patríte do komunity, viem si tam predstaviť budúcnosť.

hokej, michal handzus Čítajte viac Odchod zo zväzu? Cítil som sa ako zradca. Čechoslováci v roku 1968 museli mlčať, ja teraz nie

V čom vám švédsky hokej vyhovuje viac ako švajčiarsky?

Keďže som v ňom vyrastal počas juniorského veku, v Luley, pomôže mi to rýchlo sa adaptovať. Švédski hokejisti, v porovnaní so Švajčiarmi, majú lepšie hokejové myslenie. Majú ambície niečo vytvoriť, je tam z ich strany väčší cit hru.

Bola ponuka z Leksandu jedinou, nezaujímali sa o vás napríklad kluby z KHL?

V KHL je uzávierka prestupov do vianočných sviatkov a keďže som mal dvojročnú zmluvu s Zugom, nebol dôvod, aby som mal z tejto súťaže ponuky.

© Autorské práva vyhradené

32 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia #Marek Hrivík #Peter Cehlárik