Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zámorského experta sklamala top nádej Slovenska v drafte. Čo jej môže uškodiť?

Zámorský expert Corey Pronman z magazínu The Athletic sa vyjadril k výkonom dvoch slovenských hokejistov, ktorí reprezentovali Slovensko na tohtoročných majstrovstvách sveta hráčov do 20 rokov v kanadskom Edmontone.

21.08.2022 16:54
Canada World Junior Hockey dvorský Foto: ,
Dalibor Dvorský (15) a Čech Stanislav Zvozil (14) v súboji pri mantineli.
debata

Vyzdvihol účinkovanie sedemnásťročného obrancu Maxima Štrbáka, ale trochu ho sklamali výkony rovnako starého útočníka Dalibora Dvorského.

"Nemyslím si, že Štrbák vyčnieval, ale ako hráč narodený v roku 2005 si na turnaji hráčov z ročníka 2002 zastal svoje miesto, čo je celkom pôsobivé.

Technicky je pomerne zdatný, dobre korčuľuje a na turnaji ukázal aj záblesky veľkého talentu ako líder presilovkovej formácie.

Zdá sa, že by mohol patriť medzi najlepších defenzívnych hráčov na budúcoročnom drafte," napísal Pronman ku Štrbákovi, ktorý v štyroch zápasoch na MSJ 2022 nebodoval.

Top nádeje draftu NHL 2023 Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Colby Barlow (Kan.), útočník, Owen Sound...

V sezóne 2021/2022 prispel k zisku striebra na Hlinka Gretzky Cupe aj k návratu slovenskej osemnástky medzi elitu po triumfe na šampionáte A-skupiny I. divízie majstrovstiev sve­ta.

"Dvorský hral dobre v presilovkách, ale nedarilo sa mu tak dobre tvoriť hru v útoku pri rovnovážnom počte hráčov na ľade.

Mohli za to prevažne nedostatok rýchlosti na korčuliach a nedostatočné fyzické parametre.

Ivan Feneš Čítajte aj Tréner po výbuchu dvadsiatky: Svetlé momenty aj chyby v defenzíve

Stále patrí medzi najsľubnejších hráčov pred budúcoročným draftom vďaka svojmu ofenzívnemu talentu, ale chýbajúce tempo mu môže uškodiť, keďže v preddraftovej sezóne sa chystá hrať medzi mužmi v druhej najvyššej švédskej lige," uviedol Pronman k Dvorskému.

Ten na šampionáte zaznamenal gól a asistenciu v štyroch dueloch. Má na konte rovnaké úspechy z minulého ročníka ako Štrbák.

debata chyba
Viac na túto tému: #Dalibor Dvorský