Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tatar po presune tímu do Tampere: Začalo nám to padať

Slovenskí hokejisti po príchode do druhého mesta MS netrénovali. Pred zápasom s Fínskom sa s ľadom zoznámia až na štvrtkovom rozkorčuľovaní.

25.05.2022 15:50
Kapitán národného tímu Tomáš Tatar na brífingu... Foto: ,
Kapitán národného tímu Tomáš Tatar na brífingu pred štvrtkovým štvrťfinále proti Fínsku.
debata (1)

V kabíne Slovákov panuje po utorkovom zápase s Dánskom, v ktorom si slovenskí hokejisti vybojovali účasť vo vyraďovačke, dobrá atmosféra.

„Naše výsledky gradovali počas turnaja. Už v zápase s Talianskom sme robili málo chýb, ak vôbec nejakú. Začalo nám to padať. Fíni na turnaji dávajú súperom minimum šancí, pre nás je to najsilnejší súper. Bude to náročný zápas,“ povedal kapitán mužstva Tomáš Tatar.

Slovensko Nemecko Čítajte viac Zostrih top akcií Slovákov. Pozrite si góly Tatara či Slafkovského

Fíni tesne pred príchodom hráčov Slovenska absolvovali tréning. „Myslím si, že robia perfektnú prácu v obrannej a strednej zóne. Takže jedna z hlavných vecí bude posielať puk hlboko do pásma a bojovať. Tak isto ako dávajú oni príležitosť súperom, tak to isté musíme robiť aj my,“ uviedol Tatar s tým, že podľa neho v zápase veľa gólov nepadne.

Tatarov spoluhráč Juraj Slafkovský bol na svete iba jeden mesiac, keď Slováci naposledy zdolali Fínov na vrcholnom turnaji. Stalo sa tak na MS v Ostrave v roku 2004, keď zvíťazili 5:2.

Peter Cehlárik bol na ZOH v Pekingu asistentom kapitána Mareka Hrivíka. Čítajte viac Cehlárik: Chalani môžu Fínov vyradiť. Majú proti nim jednu výhodu

„Ja sa osobne nepozerám na minulosť. Mne hovorili ako dlho sme nezdolali Čechov a pred desiatimi rokmi sme ich zdolali v semifinále. Takže každý zápas je špecifický a každý sa láme v inej činnosti. Bude to len na nás,“ vyhlásil kapitán Slovákov.

Nová Nokia Aréna bude na štvrtkový zápas plná, slovenskí hokejisti sa budú musieť okrem vyspelého súpera popasovať aj s jeho mohutnou podporou z tribún.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia #Tomáš Tatar #MS v hokeji 2022