Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dáni dostali booster. Už pred zápasom hovoria o slovenských chybách

Boli sme tam a videli to naživo. Dánsko nebude v zápase proti Slovensku outsiderom.

23.05.2022 23:32
Dánsko, hokej Foto: ,
Dánski hráči oslavujú po výhre nad Kanadou.
debata

Časy, keď boli fackovacím panákom, sú naozaj dávno preč. Dánski hokejisti dokážu potrápiť každého. V zápase proti Kanade – hoci mnohí by si mysleli, že sa budú šetriť na rozhodujúci duel proti Slovensku – dali plyn na podlahu.

A uspeli… (3:2) Poctivou obranou a efektívnym útokom dostali silnú Kanadu na kolená. „Áno, je to Kanada, no všetci vieme, že to nebol jej najlepší výber. Zdolať ju je však vždy niečo veľké. Povedzme, že to bol malý zázrak,“ hľadal slová Frans Nielsen, 38-ročný útočník s bohatými skúsenosťami z NHL.

Dáni teda majú na konte jeden malý zázrak a dvanásť bodov v helsinskej skupine A. To okrem iného znamená, že ak v utorok proti Slovákom uhrajú aspoň bod, pôjdu do štvrťfinále. Iba tretíkrát v histórii majstrovstiev sve­ta.

Pochopiteľne, triumf nad Kanadou im dodal sebavedomie a keď sme sa Dánov pýtali na utorňajší zápas, hýrili optimizmom.

10 vecí, ktoré treba vedieť o reprezentácii Dánska Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Ide o suverénne najskúsenejší reprezentačný...

„Slováci? Sťažíme im to ako Kanade. Chceme hrať dobre v obrane, tak ako počas celého turnaja. Vieme, že spravia nejaké chyby, je na nás, aby sme ich potrestali,“ vravel Nielsen.

„Vieme, že nám stačí bod, ale na to hrať nebudeme. Nastúpime s veľkým úsmevom a ešte väčším sebavedomím, pretože výhra nad Kanadou nás posilnila. Nie je žiadny dôvod, aby sme si na Slovákov neverili,“ pridal sa aj útočník Herningu Blue Fox Morten Poulsen.

Po zápase boli Dáni unavení. V záverečných minútach ich Kanada tlačila, no ustáli to. Aj to môže byť malá výhoda pre Ramsayho a spol. pred utorňajším stretnutím. Oddych vs. únava môžu zohrať nemalú rolu.

„Bez debaty, toto bol náročný zápas. Vieme, že Slováci mali dva dni voľna, nám zostane dvadsať hodín. No nič s tým neurobíme,“ zamyslel sa Nielsen.

Dánsko, hokej Čítajte viac Komplikácia pre Ramsayho výber. Dáni šokovali Kanadu

V Detroite sa stretol s Tomášom Tatarom. Odohrali spolu sezónu. Chcel by svojmu bývalému spoluhráčovi niečo odkázať?

„Už sme spolu hovorili. Vopred sme vedeli, že to bude rozhodujúci zápas. Tomáš je jeden z mojich najobľúbenejších hráčov, je to jeden skvelý hokejista. Teším sa, duel proti nemu si užijem,“ povedal zmierlivo.

Bolo jedenásť hodín, keď Dáni v pondelok schádzali z ľadu. Unavení, ale šťastní. „Chvíľu budeme oslavovať, pretože sme dosiahli historický triumf,“ tešil sa Poulsen.

A potom?

„Potom rýchlo preladíme na Slovákov. Pôjde o všetko,“ dodal.

Craig Ramsay, slovenskí hokejisti Čítajte viac Nemusí stačiť ani výhra za tri body. Slováci poznajú podmienky
debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #dánski hokejisti #Fínsko 2022