Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zákaz ukrajinskej vlajky na MS? Česi na tribúne sa vynašli

V stretnutí proti Lotyšsku im organizátori šampionátu vlajku Ukrajiny do piatich minút zhabali. V súboji proti USA už zvolili českí fanúšikovia dômyselnejší spôsob.

24.05.2022 08:30
Českí priaznivci mali na MS problémy s... Foto:
Českí priaznivci mali na MS problémy s usporiadateľmi.
debata (17)

Česi na tribúnach sa po druhýkrát snažili vyjadriť solidaritu s ľuďmi z Ukrajiny, na ktorú už tretí mesiac útočí ruská armáda.

V prvom prípade im organizátori vysvetlili, že v hľadisku môžu visieť iba zástavy krajín, ktoré štartujú na majstrovstvách sveta. A Ukrajina tam nie je.

V tom druhom vytvorili na bielom plagáte anglické nápisy označujúce z vrchnej strany transparentu modrú a v spodnej žltú farbu. V strede bol nápis „imagine“, čo v preklade znamená domyslieť ši.

„Pre organizátorov sme pripravili na zápas s USA odkaz, ktorý potrebuje určitú mieru predstavivosti. Pôvodne sme chceli napísať na plagát: „Lenin vstávaj. Putin sa zbláznil!“, ale ten by nám na tribúne dlho nevydržal," uviedol pre denník Právo jeden z fanúšikov Lumír Bednář.

Samuel Buček Čítajte viac Dohoda je na svete. Buček podpísal s tímom NHL

Zároveň sa pozastavoval nad tým, že usporiadatelia strhli ukrajinskú vlajku, ale nechali zavesené obe české vlajky s nápismi „Bež domov, Ivan“ a „… čaká ťa Nataša!“ s paralelou okupácie Československa v auguste 1968 a ruskej invázie na Ukrajinu z februára 2022.

„Organizátori to nepochopili. Tu nešlo o ukrajinskú vlajku. Ale o tú paralelu s rokom 1968, keď nás spojenecké vojská v čele so Sovietskym zväzom pod zámienkou oslobodenia od kontrarevolúcie prišli tiež okupovať," podotkol Bednář.

Slovenskí hokejisti po 6 zápasoch MS v číslach Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Najväčší skokan: Samuel Takáč
- začal v 4....

Biely transparent, ktorý je vlastne opisom ukrajinskej vlajky, tentokrát v hľadisku vydržal celý zápas. Nikto z usporiadateľov naň nereagoval.

© Autorské práva vyhradené

17 debata chyba
Viac na túto tému: #fanúšikovia #vojna na Ukrajine #MS v hokeji 2022