Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Okolnosti nám prajú, aj rozhodcovia. Už to len využiť

Po zdravotných problémoch Patrika Rybára sa stal jasnou brankárskou jednotkou. Tréneri mu veria, presvedčil ich viacerými kvalitnými výkonmi.

23.05.2022 15:00
Fínsko šport MS2022 Hokej húska Slovensko... Foto: ,
Adam Húska na MS 2022.
debata

Adam Húska nebude chýbať v bránke Slovenska ani v utorkovom kľúčom dueli proti Dánsku. Ak sa neudeje nič nečakané, víťaz tohto stretnutia obsadí v A-skupine MS v hokeji štvrté miesto a postúpi do štvrťfinále.

Kazachstan Slovensko Čítajte viac Čo by bolo keby: Slováci verili, že im Kanada pomôže

Húska doteraz odchytal štyri zápasy s bilanciou dve výhry, dve prehry.

Celkovo išlo na neho 107 striel, z ktorých pustil 13 gólov. Rezultujú z toho štatistiky 3,27 gólu na zápas a 87,85-percentná úspešnosť zásahov.

Aký zápas očakávate proti Dánom?

Bude to náročné. Dáni chcú vyhrať a postúpiť, ale to chceme aj my. Vyhovuje mi, že už deň pred zápasom viem, že budem chytať. Hráčov súpera individuálne s trénerom brankárov nerozoberáme, pozrieme si ich presilovky a to je všetko.

Prospeli vám dva dni bez hokeja?

Určite, bolo to super. V nedeľu sme boli na ambasáde, dobre sme sa najedli. Vyšlo aj počasie, slniečko krásne svietilo, nachytali sme vitamín D. Zregenerovali sme a v utorok ideme na to.

Čo rozhodne o výsledku?

Zápas bude o chybách. Ktorý tím ich urobí menej, ten vyhrá. Dáni sú skúsení hráči, my máme zase mladý tím, ktorý zdobí rýchlosť a dravosť. Očakávam vyrovnaný zápas.

Dáni hrajú v pondelok večer s Kanadou. Môže to ovplyvniť ich utorkový výkon?

V modernom hokeji sú dva zápasy za dva dni bežnou praxou. Nemyslím si, že to zohrá úlohu. Sú to profesionáli, nemal by to byť pre nich problém.

Adam Sýkora Čítajte viac Slovensku ťahá tŕň z päty chlapec, ktorý vlani hral v Leviciach

Ako hodnotíte vaše doterajšie výkony na turnaji?

Cítim sa fajn, som so sebou spokojný. Dve prehry boli proti silným tímom, výhry zase proti papierovo slabším súperom. Verím, že svoje výkony vygradujem v kľúčovej časti turnaja.

Máte nejaký predzápasový rituál?

Nič neobvyklé. Doprajem si krátky spánok a potom si dám menšie jedlo, aby som nebol hladný počas stretnutia.

Zlepšila sa nálada v tíme po dvoch výhrach za sebou?

Jednoznačne. Pomohlo, keď sme si s chalanmi sadli a vydiskutovali sme si určité veci. Všetky zápasy na turnaji sú ťažké, aj tie proti Taliansku a Kazachstanu. Nikto vám tu nič nedá zadarmo. Na turnaji to máme dobre nastavené.

Prajú nám aj rozhodcovia, niekedy to vyzerá tak, že nám aj trochu pomáhajú. Máme aj priaznivý žreb, keď po dvoch zápasoch sme mali pred rozhodujúco duelom dva dni voľna. Už bude len na nás, aby sme to v utorok využili, vyhrali a postúpili do štvrťfinále.

Fínsko SR Hokej MS2022 A Taliansko Ramsay Čítajte viac Vyčerpaný, ale šťastný. Najťažší turnaj za 50 rokov, priznáva Ramsay

Zobrali ste si aj vy slovo počas hráčskeho mítingu?

Prehovoril som k tímu po prvej tretine s Kazachmi, ktorú sme prehrali 1:2. Vravel som chalanom, že je nemysliteľné, aby sme prehrávali s tímom ako Kazachstan. Pomohlo to, v druhej tretine sme dali tri góly a napokon vyhrali.

Dáni budú mať v utorok divácku prevahu na tribúnach, spoliehate sa na podporu fanúšikov spod Tatier?

Samozrejme. Chcem sa aj touto cestou poďakovať fanúšikom za podporu. Prišli do Fínska vo veľkom počte. Cítime ich podporu, posúva nás vpred.

Aké bolo tímové fotenie? Prečo naň prišiel kapitán Tomáš Tatar ako posledný?

Zrejme čakal v rade na zrkadlo (úsmev). V celej šatni je len jedno, bola tam tlačenica. Ja som to neriešil, za pár sekúnd som bol pripravený.

Spoločné fotografovanie hokejistov v Helsinkách Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Juraj Slafkovský počas spoločného fotenia tímu...
debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #Dánsko #Adam Húska #MS 2022 v hokeji