Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Reprezentanti sa hostili na veľvyslanectve. Jedli veľkou lyžicou

Tri výhry a tri prehry. Všetko po nepresvedčivých výkonoch.

22.05.2022 19:46
Tatar Foto:
Slovenskí hokejisti na návšteve veľvyslanectva SR v Helsinkách.
debata (2)

Slovenskí hokejisti však môžu dať na všetko zabudnúť v zápase číslo sedem. Ak v utorok proti Dánsku uspejú, postúpia do štvrťfinále. Po akejkoľvek prehre – trebárs aj po predĺžení – však pôjdu z Helsínk domov. Postupová matematika je na tohtoročnom šampionáte až príliš jednoduchá.

Slováci majú s Dánmi na svetových šampionátoch pozitívnu bilanciu. Stretli sa osemkrát, šesťkrát vyhrali, dva razy prehrali. Okrem úvodných dvoch stretnutí – prvé ovládli 8:0, v druhom podľahli 0:6 – boli všetky ostatné veľmi vyrovnané. Aj pred rokom v Rige sa tešila Ramsayho družina – 2:0.

Tentoraz jej nahráva aj žreb turnaja. Zatiaľ čo slovenské mužstvo bude mať pred rozhodujúcim stretnutím dva dni voľna, Dáni naň nastúpia ani nie osemnásť hodín po zápase s Kanadou. Čaká ich už v pondelok večer od 19.20.

„Hádam ich Kanada potrápi a budeme na nich môcť vybehnúť. Na druhej strane budú Dáni v zápasovom tempe,“ zhodnotil situáciu pred siedmym duelom na šampionáte útočník Pavol Regenda.

Adam Sýkora Čítajte viac Slovensku ťahá tŕň z päty chlapec, ktorý vlani hral v Leviciach

O tom, že o štvrtom postupujúcom z helsinskej A-skupiny sa rozhodne práve medzi Slovenskom a Dánskom, sa tušilo niekoľko dní vopred. Kapitán Dánov Peter Regin o tom hovoril už vo štvrtok, keď mali oba tímy za sebou iba štyri zápasy na turnaji. „Tak mi to vychádza. Čakajú nás dva ťažké dni, ale my chceme predviesť čo najlepší výkon,“ vravel.

Pri tej príležitosti si známy veterán sám spomenul na Kolín 2010. Tam Dáni Slovákov deklasovali. V prvej tretine im nasúkali poltucet. „Zrazu sme nevedeli, čo sa to deje. Ale Slováci tam mali za sebou náročný duel, teraz to bude v opačnom garde,“ prízvukoval.

Slovenský kapitán Tomáš Tatar bol po výhrach nad Kazachstanom a Talianskom spokojný. Zatiaľ čo po prvom zápase príliš hovoriť nechcel, po druhom ho nebolo treba presviedčať. Akoby mu spadol kameň zo srdca.

„Naše mužstvo dospieva. Zo všetkých zápasov sme proti Talianom urobili najmenej chýb. Hrali sme zodpovedne. Som spokojný,“ tešil sa. Aj on si uvedomuje, že proti Dánsku pôjde o všetko. „Pozrel som si ich zápasy, robia málo chýb, gólov zrejme veľa nepadne. Bude to kto z koho,“ uvažoval.

S legendárnym Dánom Fransom Nielsenom, ktorý sa v utorok rozlúči s reprezentačnou kariérou, hral aj v NHL. Po stretnutí mu vraj chce zagratulovať a následne ho vyprevadiť domov.

Slováci v nedeľu oddychovali. Zrušili tréning a prijali pozvanie slovenského veľvyslanectva v Helsinkách na obed. V pondelok však majú naplánovanú hodinu na ľade. Po nej sa už budú sústrediť na zápas.

Tohtoročný šampionát majú vo vlastných rukách. Buď ich tu čakajú posledné hodiny alebo sa turnaj pre nich len začne.

Hokejové menu na ambasáde

Bryndzová pomazánka vo fínskych korýtkach, majonézový zemiakový šalát, vyprážané kuracie i bravčové rezne, pečené hovädzie mäso s hubovou omáčkou, jablkový koláč, čokoládová pena, panna cotta.

Hokejisti SR na veľvyslanectve v Helsinkách Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Slovenskí hokejisti na návšteve veľvyslanectva...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #MS 2022 v hokeji #Fínsko 2022