Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trasľavý hlas, slzy dojatia. Hviezdu Lotyšska premohli emócie

Po piatkovom víťazstve 4:3 po nájazdoch nad Rakúskom živí Lotyšsko šancu na postup z B-skupiny na MS v hokeji. Útočníka Rihardsa Bukartsa však dojalo až k slzám niečo úplne iné, ako výsledok zápasu.

21.05.2022 09:30
Rihards Bukarts v súboji s rakúskym brankárom... Foto: ,
Rihards Bukarts v súboji s rakúskym brankárom Bernhardom Starkbaumom.
debata

Po stretnutí si ho odchytila reportérka Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF). No už od začiatku rozhovoru bol Bukarts veľmi rozcítený.

„Prepáčte, sú to pre mňa veľké emócie. Je to neuveriteľné, že tí fanúšikovia prišli na nás pozrieť. Deje sa to každý rok a to je to, prečo hráme,“ uviedol s trasľavým hlasom Bukarts.

Lotyšský útočník strávil dve posledné sezóny v KHL v tímoch Dinama Riga a ruského Admiralu Vladivostok. „V Lotyšsku nie je jednoduchá situácia a ľudia aj tak prídu a podporia nás, je to neuveriteľné,“ skonštatoval Bukarts.

To už sa mu začali pomaly v očiach ligotať slzy a po chvíľke sa im už definitívne neubránil. „Prepáčte, včera sme prehrali s Českom 1:5 a aj tak prišlo veľa ľudí. Chceli sme to oplatiť, hrať dobrý hokej a vyhrať pre fanúšikov,“ dodal Lotyš.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Bekhend, forhend a ty kokso... Slafkovský pri nájazde lovil v pamäti

To sa mu spoločne so spoluhráčmi podarilo a Lotyšsko stále živý malú nádej, že si na tohtoročnom šampionáte zahrá vo štvrťfinále.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Lotyšsko #MS v hokeji 2022 #Rihards Bukarts