Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Čerešňák pre IIHF: Niekedy mám pocit, že každý hrá sám za seba

Na stredajší večer by Peter Čerešňák chcel zrejme čo najskôr zabudnúť. Takto začína rozsiahly text o asistentovi kapitána slovenskej reprezentácie na MS vo Fínsku.

20.05.2022 16:00
Švajčiarsko Hokej čerešňák Foto: ,
Peter Čerešňák.
debata (4)

Práve po jeho veľkej chybe sa pri oslabení ujali Švjaičari vedenia a napokon pripravili Slovensku po výsledku 3:5 tretiu prehru na šampionáte.

„Máme pred sebou ešte pár zápasov. Na tie sa musíme sústrediť a vyhrať. Stále sme v turnaji," uviedol Čerešňák pre iihf.com.

Dôležitým motívom zahraničných médií pri rozhovoroch so slovenskými hokejistami býva tradične návrat k bronzovému úspechu na olympiáde v Pekingu. Inak tomu nebolo ani v prípade Čerešňáka.

„Na Slovensku boli veľké oslavy. Momentálne každý sleduje hokej, je to šport číslo 1. Veľmi si to vážime a veľmi nás to baví,“ uviedol skúsený slovenský obranca s vierou, že prídu aj ďalšie medaily.

Asistent trénera Andrej Podkonický počas tréningu hokejovej reprezentácie. Čítajte viac Tréneri majú unikátne dáta. Kto je najrýchlejší? Kto najtvrdšie páli?

Čerešnák hrával v sezóne v drese Škody Plzeň s talentovaným Čechom Davidom Jiříčkom, ktorý je konkurentom Slováka Šimona Nemca v blížiacom sa drafte do NHL.

„Jiříček je skromný chlapec, skvelý hráč. Dúfam, že bude draftovaný čo najvyššie. A myslím si, že z neho bude v NHL skvelý hokejista,“ hovorí Čerešňák.

Kazachstan vs Slovensko Čítajte viac ONLINE: Dráma s víťazným koncom. Slováci zdolali Kazachov

Redaktor portálu si samozrejme všimol, že Čerešňák pochádza z rovnakého mesta, ako žijúca legenda hokeja Zdeno Chára. „Veľký rešpekt pred všetkým, čo dokázal. Je to jeden z najväčších hokejistov a športovcov na Slovensku,“ vystrúhal poklonu krajanovi.

Na závere Čerešňák dodal, že reprezentácia Slovenska sa musí zlepšiť vo všetkých smeroch. „Po prvé, musíme byť lepší v našich presilových hrách a hrať ako tím. Niekedy mám pocit, že každý hrá sám za seba.“

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #Peter Čerešňák #MS v hokeji 2022