Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šéfom hokeja bol 27 rokov. Kvôli Rusku nechcú Fasela na šampionáte

Bývalý prezident IIHF René Fasel viackrát vyjadril podporu Rusku, stal sa poradcom v KHL. Aj preto je v Helsinkách a Tampere nežiadúcou osobou.

20.05.2022 09:30
René Fasel sa netajil obdivom k ruskému... Foto: ,
René Fasel sa netajil obdivom k ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi.
debata (12)

Ako čestný prezident Medzinárodnej hokejovej federácie pritom dostáva Fasel pozvánku na všetky podujatia organizované IIHF. Dá sa však predpokladať, že vo Fínsku sa neukáže.

Výkonný riaditeľ Fínskej hokejovej federácie Matti Nurminen adresoval bývalému šéfovi IIHF jasné slová: „Ruská invázia je veľmi tragická záležitosť, ktorá má negatívny dopad na ľadový hokej, šport všeobecne a zvlášť na Reného Fasela,“ uviedol Nurminen pre fínsku stanicu Yle.

Ten samozrejme vedel o tom, že ako čestný prezident má právo sa kedykoľvek objaviť na majstrovstvách sveta. „Ale viem, že v zákulisí mu bolo odporúčané, aby si cestu do Fínska dobre premyslel,“ dodal Nurminen.

Brankár slovenskej reprezentácie Adam Húska. Čítajte viac Nový rebríček sily IIHF. So Slovákmi nepočíta do štvrťfinále MS

Po vypuknutí konfliktu na Ukrajine sa Fasel viackrát vyjadril v prospech ruských športovcov. „To, čo sa deje na Ukrajine, nemá nič spoločné so športom,“ uviedol začiatkom marca pre La Liberté.

Potom čo sa Fasel dohodol na spolupráci s Kontinentálnou hokejovou ligou si exšéf IIHF vyslúžil tvrdú kritiku.

Viktor Svedberg hokej Čítajte viac Švédsky obor v službách Kazachov: Bitka s Chárom? Bola by to zábava

Fínsky expremiér Alexander Stubb označil Fasela za hanbu celosvetovej hokejovej rodiny. "Fasel určite nie je vítaný na majstrovstvách sveta vo Fínsku.“

Skúsený Švajčiarsky funkcionár viackrát vyjadril obdiv k Rusku a jeho prezidentovi Vladimirovi Putinovi. Keď IIHF vylúčila Rusko z MS povedal, že ide o hystériu a Kongres IIHF by toto rozhodnutie mal prehodnotiť.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

12 debata chyba
Viac na túto tému: #MS v hokeji #René Fasel #MS v hokeji 2022