Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nový rebríček sily IIHF. So Slovákmi nepočíta do štvrťfinále MS

Tri prehry Slovenska za sebou s Nemeckom, Kanadou a Švajčiarskom sa odrazili aj na ostro sledovanom poradí z dielne Medzinárodnej hokejovej federácie.

20.05.2022 08:04
Brankár slovenskej reprezentácie Adam Húska. Foto: ,
Brankár slovenskej reprezentácie Adam Húska.
debata (2)

Slovensku patrilo v deň začiatku šampionátu 7. miesto. No po prvom týždni a nelichotivej bilancii jedného víťazstva a troch prehier klesol národný tím na 10. pozíciu.

„Je príliš skoro plánovať si oslavy bronzových medailí,“ poznamenala na margo situácie Slovákov stránka Medzinárodnej hokejovej federácie.

Hokejisti s účasťou na MS, ZOH, MSJ v jednom roku Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
4. Alexej Žitnik (Ukrajina) - Niekdajší ruský...

Rebríček slúži na pobavenie čitateľov webu a nereflektuje oficiálne poradie IIHF. Ironické komentáre pri jednotlivých tímoch odzrkadľujú ich aktuálnu formu a podľa nej vytvárajú poradie.

Pred Slovenskom sa z A-skupiny v najnovšom vydaní umiestnilo Dánsko (8. miesto), Nemecko (7.), Kanada (3.) aj Švajčiarsko (2.).

„Čokoláda je sladká, góly z protiútokov ešte sladšie,“ poznamenala stránka IIHF k Švajčiarsku. Jednotkou rebríčka je Švédsko.

Viktor Svedberg hokej Čítajte viac Švédsky obor v službách Kazachov: Bitka s Chárom? Bola by to zábava

„Páči sa nám táto nová éra švédsko-fínskej spolupráce.“ Týmto IIHF zjavne narážala na podanie prihlášok oboch krajín na vstup do NATO ako aj na ich výsledok vo vzájomnom súboji, v ktorom Švédsko vyhralo 3:2 po samostatných nájazdoch.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #slovenská hokejová reprezentácia #MS v hokeji