Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žiadne výhovorky. Prehru beriem na seba, kajal sa Ramsay

Prišiel medzi novinárov, zdvihol ruku a chlapsky priznal: Moja vina.

18.05.2022 23:47
Fínsko šport MS2022 Hokej šport A Slovensko... Foto: ,
Smutná striedačka s trénerom Craigom Ramsaym po prehre so Švajčiarskom.
debata (27)

Kouč slovenských hokejistov Craig Ramsay sa po tretej prehre za sebou na MS vo Fínsku nevyhováral. Po súboji proti Švajčiarsku (3:5) pripustil zaváhania nielen hráčov, ale aj trénerského tímu.

„Ako hlavný tréner som neurobil dostatočne dobrú prácu. V niektorých veciach som prípravu na zápas prekoučoval. Chalani neboli pripravení na rýchlosť súpera, potom z toho pramenila nervozita. Mal som pocit, že sme súpera celý večer iba naháňali,“ hodnotil Ramsay.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Komplikácia. Slováci nezvládli presilovky a podľahli aj Švajčiarom

Slováci prehrali na strely 16:30, nedokázali využiť ani jednu z početných presiloviek, pričom súper mal až 11 vylúčení.

„Prehrávali sme až priveľa súbojov. Súper kontroloval puk a tým kontroloval aj celý zápas. Nedarili sa nám ani presilovky,“ pokračoval kanadský kouč Slovákov.

Ofenzívna nemohúcnosť jeho zverencov bola zrejmá najmä v závere, keď mužstvo hralo presilovku piati proti trom. Za 80 sekúnd však Slováci ani raz nevystrelili na bránku.

"Chýba nám niekto, kto chce byť strelcom. V takých momentoch by niekto ma prísť, zdvihnúť ruku a povedať: Som tu, ja chcem strieľať. Tým sa samozrejme dostane pod tlak. Je jednoduchšie, ak ste nahrávačom.

Potrebujeme, aby hráči na seba zobrali zodpovednosť. Aby strieľali, chodili pred bránku a zbierali dorážky. Neclonili sme švajčiarskemu brankárovi, ľahko pochytal takmer všetky puky," reagoval Ramsay.

Tréneri sa počas zápasu snažili niečo s výsledkom urobiť. Pozmenili zloženie formácií, keď namiesto nedoliečeného Pospíšila sa do prvej formácie presunul Slafkovský.

Aj oni však zaváhali, keď v závere slovenská striedačka dostala dvojminútový trest za zdržovanie hry.

„Mali sme sľubné momenty, ale nestačilo to. Vyhrávame ako tím a tiež prehrávame ako tím. Dostali sme tri góly zo samostatných protiútokov, to je veľa. V skupine nás čakajú ešte tri zápasy, musíme zabojovať a pokúsiť sa o ďalšie víťazstvá,“ dodal Ramsay.

Slováci majú vo štvrtok voľno, v piatok nastúpia proti Kazachstanu.

Zápas Švajčiarsko - Slovensko v obrazoch Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
Fanúšičky Švajčiarska a Slovenska pózujú počas...
27 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #Craig Ramsay #MS 2022 v hokeji