Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Súpera Slovákov potrápil Kazachstan. Hviezda hovorila aj o Ramsayho tíme

Dánski hokejisti zvíťazili v utorňajšom zápase "slovenskej" A-skupiny nad Talianskom tesne 2:1. Švajčiarsko si poradilo s Kazachstanom 3:2.

17.05.2022 17:55 , aktualizované: 21:56
Radosť dánskeho hokejistu Nikolaja Ehlersa... Foto: ,
Radosť dánskeho hokejistu Nikolaja Ehlersa (vľavo) z gólu do talianskej bránky.
debata (1)

Severania síce prestrieľali outsidera pomerom 45:14, no na výhru sa natrápili a zariadil ju až v 42. minúte Mathias Bau Hansen.

Dáni nastúpia najbližšie vo štvrtok o 15.20 h proti Nemecku, Talianov, ktorí sú po troch stretnutiach stále bez bodu, čaká už v stredu popoludní duel s Francúzskom.

A-skupina (Helisnki):
Taliansko – Dánsko 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)
Góly: 39. Petan (Hannoun, Miglioranzi) – 16. Ehlers (Blichfeld, Bau Hansen), 42. Bau Hansen (Meyer). Rozhodovali: Dehaen (Fr.), Šír (ČR) – Seewald (Rak.), Špůr (ČR), vylúčení: 6:3 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 2557 divákov.
Taliansko: Bernard – Pietroniro, Miglioranzi, di Perna, Spornberger, Gios, Glira, Casetti – Petan, Mantenuto, Frank – Frigo, S. Kostner, Sanna – McNally, Hannoun, Deluca – Traversa, D. Kostner, Insam – Magnabosco
Dánsko: Dahm – Lassen, M. Lauridsen, Jensen Aabo, Kristensen, Larsen, N. Jensen, M. Jensen – Blichfeld, Nielsen, Ehlers – Storm, Scheel, Regin – Bau Hansen, Meyer, Bjorkstrand – Jakobsen, Poulsen, Aagaard – Asperup

Favoriti zápasu boli Dáni a od úvodu to potvrdzovali. Mali viac z hry, viac striel, viac sa tlačili do bránky, no dlho nevedeli prekonať talianskeho brankára Bernarda.

Kľúčové momenty zápasu

Ten kapituloval až v 16. minúte pri druhej dánskej presilovke, keď mu výborne clonil Bau Hansen a Ehlers ho prestrelil z ľavého kruhu. Dáni si v úvode druhej tretiny zahrali ďalšie dve presilovky, krátko dokonca 5 na 3, ale napriek početnej streľbe druhý gól nepridali.

V dvoch tretinách prestrieľali súpera 36:8, ale do druhej prestávky išli za nerozhodného stavu po tom, čo Petan využil v 39. minúte presilovku.

V 42. minúte poslal Dánov opäť do vedenia Bau Hansen, ktorý využil prihrávku Meyera spoza bránky, no Taliani im boli v tretej tretine vyrovnanejšími súpermi.

Kto strávil na ľade najviac času Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
15. Adam Liška, 40 minút a 19 sekúnd

V 54. minúte trafil Di Perna žŕdku a krátko na to mohli vyrovnať jeho spoluhráči počas presilovky, no nezvládli ju a Dahma neohrozili. Dáni záver zvládli a i keď s problémami, potvrdili úlohu favoritov.

Rasmus Asplund, útočník Švédska: “Podaril sa nám začiatok, aký sme mali v pláne a od toho sme sa skvele odpichli. Neodohrali sme žiadny veľký zápas, ale urobili sme, čo bolo treba. Máme tri body a je jedno, kto dal góly."

Scott Conway, útočník V. Británie: „Hrali sme proti tímu, ktorý patrí medzi najlepších z najlepších. Snažili sme sa, čo to dalo, vyšli sme nakrátko, ale proti favoritovi turnaja.“ Hlasy aktérov (zdroj: iihf.com):

Kazachstan potrápil favorita

Švajčiarski hokejisti zvíťazili v utorňajšom zápase A-skupiny nad Kazachstanom tesne 3:2 a pripísali si tretí triumf na turnaji. Rovnako ako prvá Kanada majú plný počet bodov a figurujú na druhom mieste.

Duel rozhodoval Slovák Peter Stano. Švajčiari sa už v stredu o 19.20 h stretnú so Slovenskom, posledný Kazachstan narazí vo štvrtok na Kanadu.

A-skupina (Helisnki):
Švajčiarsko – Kazachstan 3:2 (0:0, 2:0, 1:2)
Góly: 24. Malgin (Kurashev, Siegenthaler), 35. Simion, 56. Herzog (Ambühl) – 46. Blacker, 58. Orechov (Michajlis, Valk). Rozhodovali: Hansen (Nór.), STANO (SR) – Beresford (V.Brit.), Zunde (Lot.), vylúčení: 2:2 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 1:0, 2858 divákov.
Švajčiarsko: Aeschlimann – Kukan, Siegenthaler, Fora, Moser, Fora, Glauser, Geisser, Egli, Marti – Kurashev, Hischier, Meier – Simion, Malgin, Suter – Ambühl, Corvi, Herzog – Miranda, Bertschy, Riat
Kazachstan: Šutov – Sam. Danijar, Svedberg, Blacker, Orechov, Metalnikov, Beketajev, Šalapov – Akolzin, Šestakov, Ševčenko – Michajlis, Valk, Paňukov – Starčenko, Savickij, Sagadejev – Petuchov, Asetov, Gurkov – Rachmanov

Favorizovaní Švajčiari sa od úvodných minút vrhli na súpera a viesť mohli už po 79 sekundách. Strelu Malgina však zastavila žŕdka. V 10. minúte sa dostali do prečíslenia 2 na 1 Kurashev s Meierom a druhý menovaný nechal vyniknúť Šutova.

Kazašský brankár predvádzal výborný výkon a proti neustálym nájazdom Švajčiarska odolával až do 24. minúty. Siegenthalerova zblokovaná strela sa dostala ku Malginovi a ten dorazil puk do siete – 1:0.

Kľúčové momenty stretnutia

V 35. minúte sa Švajčiari presadili druhýkrát, Simion sa dostal za obranu a strelou k žŕdke zvýšil na 2:0. „Helvéti“ prestrieľali súpera v prostrednej tretine 22:5.

Favoriti si však duel nepostrážili. V 46. minúte hrali presilovku, no Meier stratil puk, Blacker ho potiahol do útočného pásma a prepálil Aeschlimanna.

Radosť Rakúska po vyrovnávajúcom góle na 1:1. Čítajte viac Česká blamáž na šampionáte. Švédi naložili outsiderovi poltucet

Kazachstan si následne zahral presilovku, ale opäť ju nezvládol a dvakrát takmer inkasoval. Švajčiari v 56. minúte pridali tretí gól, no o dve minúty znížil Orechov a Kazachstan sa ešte nadýchol k poslednému náporu.

Ten však nebol veľký a tak si Švajčiari, aj keď si duel riadne skomplikovali, pripísali tretie víťazstvo.

Timo Meier, útočník Švajčiarska: „Myslím si, že dnes sme nehrali našu hru a robili sme chyby. Na týchto turnajoch niekedy nehráte najlepšie, no musíte nájsť cestu k výhre. To sa nám dnes podarilo a máme tri body. Slovensko má dobrý tím, hrajú fyzicky, tvrdo. Majú aj tvorivých hráčov, no my sa musíme sústrediť na seba. Určite musíme podať lepší výkon ako dnes.“

Jesse Blacker, strelec prvého gólu Kazachstanu: „Vedeli sme, že to pre nás bude ťažká skúška. Musíme ísť dopredu a musíme vyhrať nejaké zápasy. Ak limitujeme naše chyby a zlyhania, budeme oveľa lepší.“


Standings provided by SofaScore LiveScore
1 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #MS v hokeji