Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šéfovia Montrealu sledovali Slafkovského v Helsinkách. Majú jasný plán

Na prítomnosť skautov v hľadisku je zvyknutý. Tentoraz to však bolo špeciálne.

14.05.2022 23:20
Slafkovský hokej Foto: ,
Juraj Slafkovský počas zápasu proti Nemecku na MS 2022.
debata (3)

Juraja Slafkovského sledovali počas zápasu Slovensko – Nemecko na MS 2022 v Helsinkách dôležití muži Montrealu Canadiens – klubu, ktorý si bude na júlovom drafte NHL vyberať ako prvý.

V hľadisku sedeli generálny manažér Canadiens Kent Hughes, výkonný viceprezident pre hokejové operácie Jeff Gorton a jeho poradca, bývalý elitný hráč a držiteľ Stanleyho pohára Vincent Lecavalier.

Zápas Slovenska s Nemeckom Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Slovenskí hokejoví fanúšikovia povzbudzujú pred...

Pozorné oko popredných hokejových funkcionárov malo v hľadáčiku nielen Slafkovského, ale aj Šimona Nemca, ktorý by mal byť rovnako ako jeho kamarát a kolega z reprezentácie draftovaný v 1. kole.

„Prišli sme sem predovšetkým sledovať hráčov pre júlový draft. Ale zaujímame sa aj o hokejistov, ktorí môžu byť posilami nášho klubu ako voľní hráči,“ potvrdil pre Pravdu Gorton.

Skúsený odborník, ktorý predtým pôsobil päť sezón ako generálny manažér New Yorku Rangers, si pozorne všímal najmä Slafkovského.

„Je to veľký talent. Urastený chlapec, rýchly, silný na puku. Odohral skvelý olympijský turnaj. Aj preto sme si ho prišli pozrieť naživo,“ pokračoval Gorton.

Fínsko MS2022 Hokej A Slovensko Nemecko Čítajte viac Bojovný výkon nestačil. Slováci podľahli Nemcom

Canadiens si budú vyberať na drafte ako prví a všeobecne sa očakáva, že z prvej pozície siahnu po vychádzajúcej kanadskej hviezde Shanovi Wrightovi . Nemusí to však tak byť.

„Je nám jedno odkiaľ hokejista pochádza. Nás zaujíma kvalita, nie krajina pôvodu,“ vysvetlil Gorton.

Šéfovia Montrealu mali perný deň. Pred zápasom Slovákov boli v Tampere, kde sledovali duel Česko – Veľká Británia .

Ich pozornosť sa sústredila predovšetkým na Davida Jiříčka. Talentovaný český obranca by mali byť rovnako ako Slafkovský a Nemec draftovaný v najlepšej desiatke 1. kola.

Podľa viacerých expertov Jiříček „súperí“ s Nemcom o post najvyššie draftovaného obrancu spomedzi severoamerických i európskych korčuliarov.

„Zápasy, ktoré sme zatiaľ na MS videli, mali svoju kvalitu. Nesústredíme sa len na mladých hráčov, sledujeme všetkých potenciálnych adeptov. Máme oči všade,“ dodal Gorton pre Pravdu.

Top 10 nádejí pre draft NHL 2022 aj so Slovákmi Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Jonathan Lekkerimäki (Švédsko/Djurgårdens...
3 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #NHL #Montreal Canadiens #Juraj Slafkovský #MS 2022 v hokeji