Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najväčšia hviezda ešte len dorazí, vraví Slafkovský. Bude spolu v útoku?

Slovenský hokejista Juraj Slafkovský sa po úspešnej sezóne vo fínskej lige opäť tešil do reprezentácie.

03.05.2022 17:58
Čína SR Fínsko Hokej ZOH2022 Peking C Skupina Foto: ,
Juraj Slafkovský bojuje o puk v zápase s Fínskom.
debata

Mladý útočník by mal patriť na MS vo Fínsku medzi najväčších ťahúňov slovenskej ofenzívy, hoci má len 18 rokov.

Predurčuje ho k tomu najmä skvelé vystúpenie na ZOH v Pekingu, kde sa stal najlepší strelcom turnaja a najužitočnejším hráčom.

Do kádra slovenských hokejistov pribudlo pred poslednými dvoma previerkami pred MS vo Fínsku (13. – 29. mája) jedenásť nových tvárí.

SR Hokej MS2022 Zraz Kaufland Cup ZAX Čítajte aj Káder doplnia finalisti i medailisti. Nielen Bučeka vyradilo zranenie

Slováci odohrajú tento týždeň dva zápasy v rámci Kaufland Cupu proti Nórsku a Francúzsku, po nich oznámi realizačný tím konečnú nomináciu na šampionát. A v nej by nemala chýbať ani jedna z najväčších hviezd tímu.

„Najväčšia hviezda ešte len dorazí,“ povedal Slafkovský, pričom narážal na Tomáša Tatara. Je možné, že ich tréneri zaradia vedľa seba.

„Neviem, ako to bude, ale som pripravený na každú úlohu. Chcem hrať najlepší hokej a je mi jedno, kde budem,“ dodal talentovaný hokejista.

V tejto sezóne sa s tímom TPS Turku dostal až do finále fínskej ligy, kde podľahol Tappare Tampere 1:4 na zápasy.

Juraj Slafkovský s bronzovou medailou z Pekingu. Foto: GABRIEL BOUYS / AFP / Profimedia
Juraj Slafkovský Juraj Slafkovský s bronzovou medailou z Pekingu.

„Tak, ako to s nami nevyzeralo dobre cez zimu, tak to dopadlo veľmi dobre na jar. Prehra vo finále nebola sklamaním, lebo my sme ani nedúfali, že sa tak ďaleko dostaneme,“ priblížil Slafkovský.

Talentovaný mladík si tiež pochvaľoval aj svoje individuálne výkony. V sezóne odohral 49 zápasov, nazbieral v nich 7 gólov a 10 asistencií.

„Na začiatku to nebolo pre mňa najlepšie, ale v roku 2022 to už bolo tak, ako som si to predstavoval. Dalo mi to veľa, vo fínskej lige sa veľmi neútočí. Ale naučil som sa hrať lepšie pozične a aj lepšie korčuľovať.“

Priemerné platy hokejistov v európskych ligách Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
1. Kontinentálna hokejová liga - 75 000 - 5...

Po náročnej sezóne si chce Slafkovský užiť aj ďalšiu vrcholnú akciu sezóny. Do reprezentácie sa preto tešil: „Ja sa vždy teším na chalanov a budem si to užívať,“ prezradil.

Regenerovať veľmi nestihol, aj preto možno neodohrá v príprave proti Nórom a Francúzom oba zápasy. Naznačil to manažér Oto Haščák s tým, že rozhodnutie bude na hráčoch.

"Vždy, keď sa dá, tak sa snažím oddychovať, ale na druhej strane som mladý, tak prečo nás mladých nevyužiť, keď nám to ‚jazdí‘.

Ja som po sezóne v Turku musel vypratať byt a odísť na Slovensko. Doma som neležal, musel som navštíviť rodinu a známych, ale ja som si to užil," dodal Slafkovský.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Juraj Slafkovský #MS 2022 v hokeji