Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ramsayho výber naberá na sile. Príde aj najväčšia hviezda olympiády

V kádri slovenskej hokejovej reprezentácie pred MS v Helsinkách už nebude pokračovať v príprave brankár Dominik Riečický.

30.04.2022 20:34
Juraj Slafkovský Foto:
Juraj Slafkovský.
debata (1)

Na utorňajšom zraze v Žiline pred turnajom Kaufland Cup pribudnú do mužstva brankár Adam Húska, Miloš Roman a najužitočnejší hráč a top kanonier olympijského turnaja Juraj Slafkovský. Po sobotnom prípravnom zápase v Drážďanoch o tom informoval manažér reprezentácie Oto Haščák.

Potvrdil tiež, že na MS nebudú štartovať Marek Hrivík a Peter Cehlárik. „Pripojí sa k nám Húska, Slafkovský a aj Roman, hoci je unavený po finálových bojoch v českej lige. Uvidíme, v ktorých zápasoch nastúpia. Tento tím zatiaľ zostane pohromade, zariadime sa aj podľa vývoja finálovej série v slovenskej extralige. Sledujeme tam štyroch hráčov,“ povedal Haščák.

Okrem Romana prichádzajú do úvahy aj jeho kluboví spoluhráči Marko Daňo a Martin Marinčin. „Markovi sa chystám telefonovať a aj Marinčinovi,“ potvrdil Haščák.

Gólová radosť Slovákov. Čítajte viac Odpor súpera zlomili v závere. O triumfe Slovenska rozhodol Okuliar

Z NHL by mohli Slovensko na šampionáte posilniť Tomáš Tatar, ostatní hráči sa vyjadrili negatívne, ďalších čaká play off. „Miro Šatan je v kontakte s Tomášom Tatarom, ale ten je momentálne chorý. Ale je to otvorené. Ostatní chlapci ako Studenič, Chára a Sekera povedali, že nie. Necháme si otvorené miesto pre dvojicu Černák – Feherváry, aspoň jeden by nám mohol pomôcť,“ povedal manažér.

Haščáka v sobotu čakal ešte telefonát s obrancom Martinom Gernátom, ktorý si však lieči zranenú nohu: „Mám s ním naplánovaný hovor, dnes mal nejaké cvičenia a sme dohodnutí, že si zavoláme. Musí sa rozhodnúť on po lekárskej prehliadke.“

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #slovenská hokejová repezentácia #Craig Ramsay