Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci prišli o vedenie, Česi ovládli nájazdy. Haščák prezradil zmeny v tíme

Slovenskí hokejisti prehrali v sobotňajšom prípravnom zápase pred majstrovstvami sveta na Zimnom štadióne Pavla Demitru v Trenčíne s Českom 3:4 po predĺžení a nájazdoch.

23.04.2022 17:54 , aktualizované: 19:50
Jan Ščotka, Oliver Okuliar Foto: ,
Jan Ščotka (Česko) a Oliver Okuliar (Slovensko) počas šarvátky.
debata

V jubilejnom 70. vzájomnom súboji oboch výberov sa zrodila 48. prehra slovenskej reprezentácia, ktorá dosiahla aj 15 víťazstiev a 7 remíz. Slováci vo štvrtok v príprave zdolali Čechov 3:1, no v sobotu nevyužili možnosť po takmer desiatich rokoch zdolať tohto súpera aspoň dvakrát bez prerušenia.

V ére samostatnosti sa im to podarilo zatiaľ štyrikrát, zatiaľ naposledy v rokoch 2012 a 2013 s troma víťazstvami za sebou.

Zverenci trénera Craiga Ramsayho pokračujú v príprave dvojzápasom s Nemeckom, prvý duel ja na programe v piatok od 19.00 h v Drážďanoch, odveta sa hrá na druhý deň od 17.00 h v tom istom meste.

Odvetný zápas Slovákov proti Čechom Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Slovenskí hokejisti pred zápasom s Českom.

Slovensko – Česko 3:4 pp a sn (1:0, 1:2, 1:1 – 0:0, 0:1)
Góly: 15. Lunter (Faško-Rudáš, Bučko), 21. Lantoši (Liška, Rosandič), 43. Koch (Minárik, Valach) – 22. Zdráhal (Jeřábek), 40. Černoch (Ščotka, Jeřábek), 55. Kousal (Flek, Kodýtek), rozh, nájazd: Zdráhal. Rozhodcovia: Stano, D. Konc st. – Synek, Kacej, vylúčení: 5:3 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 5974 divákov.
Slovensko: Riečický – Rosandič, Čerešňák, Bučko, Jánošík, Ivan, Koch, Mudrák – Lantoši, Krištof, Liška – Faško-Rudáš, Tamáši, Lunter – Valach, Kollár, Minárik – Honzek, T. Mikúš, Okuliar
Česko: Lukeš – Nedomlel, Ščotka, Jeřábek, Krejčík, Jiříček, Sklenička, Budík, Kaňák – Blümel, Holík, Smejkal – Cienciala, Černoch, Zdráhal – Kousal, Kodýtek, Flek – Klapka, Hladoník, Beránek

Slováci začali od úvodných sekúnd aktívne a už pri prvom striedaní si vytvorili dve gólové šance. Ďalšie prišli hneď potom, Liška trafil žŕdku, ale domáci gól nedali a Česi sa dostali do tlaku po faule Kocha.

VIDEO Haščák: Páčil sa mi prístup hráčov a ich bojovnosť

Video

Ten trafil súpera do tváre a dostal 2+2 minúty. Hostia si vypracovali niekoľko dobrých príležitostí, Černoch trafil z ľavého kruhu žŕdku, no Slovensko najmä vďaka Riečickému neinkasovalo.

V 14. minúte potiahol po pravej strane puk Krištof a zadovkou pred bránku našiel Lantošiho, no Lukeš si poradil s jeho strelou aj dorážkou.

O minútu neskôr sa už skóre zmenilo. Slováci získali vo vlastnom pásme puk, išli štyria na troch a Lunter strelou popod nohy obrancu prestrelil Lukeša – 1:0. Bol to jeho premiérový gól v najcennejšom dre­se.

Zverenci trénera Craiga Ramsayho si hneď potom zahrali presilovku, ale vôbec im nevyšla, naopak, po zbytočnom vylúčení Kocha hrali v presile hostia a Riečický mal opäť plné ruky práce.

Slováci mali do druhej tretiny ešte lepší vstup ako do prvej. Pri striedaní súpera sa dostali do prečíslenia, Liška zľava prihral pred bránku Lantošimu a ten bekhendovým blafákom zvýšil na 2:0. Odpoveď však prišla už po 45 sekundách.

Domáci stratili puk vo vlastnom pásme po dobrom obrannom zákroku Jeřábka, ktorý prihral Zdráhalovi a ten si položil Riečického – 2:1. Česi oproti prvej tretine začali brániť už v strednom pásme, čím otupili slovenské útoky a tak sa viac hralo pred domácim brankárom. V 29. minúte mohol vyrovnať Beránek a po ňom aj Klapka, ale vyznamenal sa Riečický.

Slovensko,  Česko Čítajte viac Zápas Slovensko - Česko sme sledovali ONLINE

V 31. minúte prišiel faul Lantošiho pri brejku Česka, po ktorom sa takmer strhla šarvátka, a hostia hrali ďalšiu presilovku. Domácich na dve minúty zavreli pred bránkou, no gól nepadol.

V 37. minúte nastrelil Koch pri prechode do útočného pásma hneď prvého protihráča, puk sa odrazil ku Flekovi, ktorý išiel sám na Riečického, ale zakončenie mu vôbec nevyšlo. Česi zúročili prevahu v druhej tretine osem sekúnd pred jej koncom, keď Černoch tečoval do siete strelu Ščotku – 2:2.

Domáci hokejisti mali lepší vstup aj do tretej tretiny a v 43. minúte išli opäť do vedenia. Koch nahodil puk od modrej čiary na bránku, Lukeš cez hráčov veľa nevidel a puk skončil v jeho sieti – 3:2. Vzápätí sa zopakovala podobná situácia, no po strele Čerešňáka a teči Krištofa sa skóre nezmenilo.

SR Trenčín hokej reprezentácia zraz príprava TNX Čítajte aj Ramsay čaká tvrdé boje o miesta. Previerky teraz vníma inak

V 49. minúte zachránil Čechov opäť Lukeš, keď sa stihol presunúť a betónom zastavil pokus Faška-Rudáša zasunúť puk spoza bránky k pravej žŕdke. V porovnaní s druhou tretinou mali opäť viac z hry Slováci, ktorí výborne forčekovali a za desať minút nepustili súpera k ničomu nebezpečnému.

Česi mali väčšiu šancu až v 52. minúte, ale Riečický betónom zastavil dorážku Černocha. Hosťom sa predsa podarilo vyrovnať, keď sa v 55. minúte presadil strelou spoza hráča Kousal – 3:3 a poslal zápas do predĺženia, ktoré sa hralo vo formáte 3 na 3 na päť minút.

SR Spišská Nová Ves hokej šport MS2022 príprava ČR KEX Čítajte aj Slovákov trápia zranenia. Jeden z hráčov končí, tím doplnili nové mená

V ňom si oba tímy vypracovali niekoľko dobrých príležitostí. V jeho závere sa dostal do úniku jeden z českých hráčov, Okuliar ho fauloval a nasledovalo trestné strieľanie. Blümel však minul. Duel tak dospel do nájazdov, v ktorých rozhodol o triumfe Čechov Zdráhal.

Ján Pardavý, asistent trénera SR: „Bol to opäť výborný zápas vo výbornej atmosfére. Mali sme veľmi dobrú prvú tretinu a skvelý začiatok druhej, ale od nášho druhého gólu boli Česi všade skôr, boli rýchlejší. Keď sme dali tretí gól, snažili sme sa to udržať do konca, ale prišli malé chyby a súper vyrovnal. V predĺžení Česi nepremenili trestné strieľanie, no nám nájazdy nevyšli a prehrali sme. Teraz máme pred sebou dva dni voľna a po tréningoch v Bratislave sa vo štvrtok presunieme do Nemecka na ďalšie dve prípravné stretnutia.“

Oto Haščák, asistent generálneho manažéra SR: „Zahrali sme výborné zápasy v Spišskej Novej Vsi aj dnes. Urobili sme pár chýb, ale na také mladé a neskúsené mužstvo je to normálne. Mne sa páčil prístup všetkých hráčov, bojovnosť, korčuľovanie. Nemuseli sme dostať ten gól na 3:3, bola to taká zbytočná chyba, ale Česi hrali oveľa lepšie ako v Spišskej, mali veľa dobrých šancí. Musím pochváliť brankára Riečického, ktorý zvládol túto úlohu veľmi dobre.“

Oliver Okuliar (Slovensko) a Jiří Smejkal... Foto: TASR, Radovan Stoklasa
SR Trenčín šport hokej MS2022 príprava ČR TNX Oliver Okuliar (Slovensko) a Jiří Smejkal (Česko) počas zápasu v Trenčíne.

Oliver Okuliar, útočník SR: „Myslím si, že sme boli lepší na puku, lepšie sme forčekovali a dominovali sme nad nimi. Máme v podstate štyri body a mali sme skoro dve výhry, takže super.“

Róbert Lantoši, útočník a strelec druhého gólu SR: "Druhá tretina nebola z našej strany podľa očakávaní a nehrali sme tak, ako sme chceli. V tretej sme sa zdvihli, no bohužiaľ vyrovnali a v nájazdoch to dokázali zvrátiť.

Mrzí to, nesplnila sa mi prognóza dve víťazstvá z dvoch zápasov. Chceli sme vyhrať aj pre fanúšikov, bola tu skvelá atmosféra. No myslím si, že máme na čom stavať, odohrali sme dva kvalitné zápasy."

Mário Lunter, útočník a strelec prvého gólu SR: „Prehra mrzí, mali sme si to postrážiť. Ale je to príprava, takže sa z toho musíme poučiť do ďalších zápasov.“
(Zdroj: RTVS)

Prídu Pospíšil a Regenda, skončili Honzek a Mikúš

Slovákov posilnia v ďalšej časti prípravy na MS dvaja bronzoví medailisti z Pekingu. K tímu Craiga Ramsayho sa pred dvojzápasom s Nemeckom pridajú Kristián Pospíšil a Pavol Regenda.

Naopak, v príprave ďalej nepokračujú Tomáš Mikúš a Samuel Honzek. Asistent generálneho manažéra Oto Haščák po tesnej prehre s Českom 3:4 pp a sn v Trenčíne prezradil aj to, že k tímu sa nepridá Tomáš Jurčo, ktorého vyradilo zranenie.

Craig Ramsay so zverencami počas zápasu s Českom. Foto: TASR, Radovan Stoklasa
SR Trenčín šport hokej MS2022 príprava ČR TNX Craig Ramsay so zverencami počas zápasu s Českom.

"Môžem povedať, že dnes s nami skončil Tomáš Mikúš so Samom Honzekom a budúci týždeň sa pridajú Pavol Regenda a Kristián Pospíšil. Obaja sú hráči z takého základu a počítame s nimi na majstrovstvá sveta. Tomáša Mikúša sme chceli vidieť, pretože mal dobrú sezónu v českej extralige.

Samo Honzek je mladý chlapec, som rád, že dostal túto príležitosť, ale zatiaľ ešte nie je pripravený na to, aby bojoval o mužské MS. Na nich nepočítame s Tomášom Jurčom, ktorý sa ospravedlnil pre zranenie chrbta," povedal.

Haščák uviedol, že do prípravy chceli zavolať aj ďalšieho bronzového medailistu z Pekingu Petra Zuzina: „Chceli sme ho už tu, ale má zranenie v dolnej časti tela a ide na magnetickú rezonanciu. Uvidíme, ako to s ním bude a či vôbec bude môcť prísť.“

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Českí hokejisti