Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ramsay zverejnil prvú nomináciu pred MS. Sú v nej zaujímavé mená

Slovenská hokejová reprezentácia sa na prvom zraze oficiálnej prípravy na svetový šampionát vo Fínsku stretne v utorok 19. apríla v Trenčíne.

13.04.2022 11:56
Lotyšsko MS2021 Hokej A Švajčiarsko Slovensko Foto: ,
Tréner Slovákov Craig Ramsay.
debata (10)

Realizačný tím očakáva prítomnosť 23 hráčov, z ktorých sa mnohí doteraz pripravovali individuálne alebo na neoficiálnych reprezentačných tréningoch v Bratislave. V rámci prvého bloku prípravy Slovákov čakajú dva prípravné zápasy proti Českej republike.

V prvej nominácii trénera Craiga Ramsayho a generálnych manažérov Miroslava Šatana a Ota Haščáka je sedem bronzových medailistov z februárových ZOH 2022 v Pekingu – brankári Patrik Rybár a Matej Tomek, obrancovia Michal Čajkovský, Peter Čerešňák, Mislav Rosandič i útočníci Michal Krištof a Pavol Regenda.

Do prípravy sa už zapojil aj obranca zo zámorskej NHL Christián Jaroš. Lídrami v útoku by mali byť okrem bronzových Regendu a Krištofa aj Róbert Lantoši, Matúš Sukeľ či Adam Liška. Debutantom v národnom drese je 24-ročný útočník Banskej Bystrice Alex Tamáši.

"V nominácii máme mix hráčov. Zatiaľ nie sú všetci voľní pre reprezentačné potreby, ale máme k dispozícii hráčov, ktorých potrebujeme vyskúšať a aj hráčov, ktorí boli súčasťou bronzového tímu na olympiáde. Všetci dostanú príležitosť presvedčiť trénerov, aby mohli pokračovať v príprave ďalej.

Marek Viedenský Čítajte viac Vulgarizmy z publika? V každom stáde sa nájde čierna ovca

Máme aj hráčov, ktorí sa do olympijského výberu nedostali, ale teraz majú znova šancu bojovať o reprezentačný dres a dostať sa na majstrovstvá sveta," povedal pre web hockeyslovakia.sk generálny manažér Miroslav Šatan.

Po dvoch rokoch pandémie si reprezentačné zápasy budú môcť konečne vychutnať aj fanúšikovia slovenského hokeja. SZĽH v spolupráci so spoločnosťou Ticketportal pri tejto príležitosti spustí predaj lístkov vo štvrtok 14. apríla o 14.00.

Ceny vstupeniek na sedenie budú 13 eur v Spišskej Novej Vsi a 12–15 eur v Trenčíne. „Hráči sa na zápasy tešia a verím, že aj fanúšikovia. Chcem ich aj touto cestou pozvať, aby prišli našich chlapcov povzbudiť. Tí mladší možno ani na reprezentačnej úrovni plne tribúny nezažili,“ odkázal fanúšikom Miroslav Šatan.

Slováci odohrajú dva zápasy – vo štvrtok 21. apríla v Spišskej Novej Vsi (17.30) a v sobotu 23. apríla v Trenčíne (15.00).

Juraj Slafkovský. Čítajte viac Zapol motory a vypracoval kľúčový gól. Slafkovský oslavoval triumf

Nominácia SR na prípravné zápasy proti Česku:

brankári: Patrik Rybár (Dinamo Minsk), Denis Godla (HC Verva Litvínov), Matej Tomek (HC Kometa Brno)

obrancovia: Martin Bučko (Bíli Tygři Liberec), Michal Ivan (Bíli Tygři Liberec), Peter Čerešňák (HC Plzeň), Christián Jaroš (New Jersey Devils), Michal Čajkovský (Sibir Novosibirsk), Patrik Koch (HC Vítkovice Ridera), Dávid Mudrák (HK Dukla Ingema Michalovce), Mislav Rosandič (Bíli Tygři Liberec)

útočníci: Martin Faško-Rudáš (Bíli Tygři Liberec), Andrej Kollár (HC Kometa Brno), Michal Krištof (HC Kometa Brno), Róbert Lantoši (Linköping), Adam Liška (Severstal Čerepovec), Tomáš Mikúš (HC Energie Karlovy Vary), Jakub Minárik (HK Dukla Trenčín), Miroslav Mucha (Lake Superior University), Matúš Sukeľ (HC Verva Litvínov), Alex Tamáši (HC'05 Banská Bystrica), Marek Valach (HK Dukla Trenčín), Pavol Regenda (HK Dukla Ingema Michalovce)

Program SR v príprave na MS 2022:

  • 21. apríl (17:30) – Slovensko – Česko (Spišská Nová Ves)
  • 23. apríl (15:00) – Slovensko – Česko (Trenčín)
  • 29. apríl (19:00) – Nemecko – Slovensko (Drážďany)
  • 30. apríl (17:00) – Nemecko – Slovensko (Drážďany)

Kaufland Cup:

  • 5. máj (neurčené) – Slovensko – Nórsko
  • 7. máj (neurčené) – Slovensko – Francúzsko
10 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Craig Ramsay #Helsinki 2022