Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bojkot ruských majiteľov. Slováci preň musia zmeniť dejisko MS

Zápasy A-skupiny na majstrovstvách sveta vo Fínsku, v ktorej sú aj slovenskí hokejisti, sa nebudú hrať v Hartwall Aréne.

22.03.2022 08:44
Hartwall Arena. Foto:
Hartwall Arena.
debata (15)

Dôvodom je bojkot pre inváziu Ruska na Ukrajine, keďže známu halu vlastnia ruskí majitelia. Hrať sa bude v menšej helsinskej hale Ice Rink.

Organizácia Live Nation Finland na svojom webe informovala, že v Hartwall Aréne zrušili okrem hokejového programu aj niekoľko koncertov.

Čína ZOH2022 Peking Lašák podkonický Čítajte viac Zmeny na MS. Slovensko spoznalo súpera, ktorý nahradí Rusov

Medzi zrušené podujatia patrí turné Eltona Johna, Björk a najpopulárnejšieho cirkusového súboru Cirque du Soleil.

„Budeme pokračovať v práci na reorganizácii podujatí pôvodne plánovaných pre Hartwall Arénu a budeme o nich informovať majiteľov vstupeniek,“ uviedla Piia Lindroosová, marketingová a komunikačná manažérka Live Nation.

BZ0I9431 kongres šatan szľh Čítajte viac Partizánčina na kongrese. Kluby zarezali mládež, hnevá sa Šatan

Hala Ice Rink má kapacitu 8200 divákov, postavili ju v roku 1966. Bola domovskou arénou IFK Helsinki a od roku 1967 aj Jokeritu Helsinki, kým sa tím v roku 1997 nepresťahoval do novej Hartwall Areny. Zápasy B-skupiny sa budú hrať v novej Nokia Aréne v Tampere.

Na Hartwall Arénu má výborné spomienky aj prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja Miroslav Šatan, s reprezentáciou SR tam na MS vybojoval striebornú (2012) a bronzovú medailu (2003).

Alexander Ovečkin Čítajte viac Ďalší historický míľnik. Ovečkin vyrovnal Gretzkého

„Toto je vec organizátorov a IIHF. Takže mi to neprináleží komentovať, akceptujeme toto rozhodnutie,“ povedal Šatan.

MS sa budú hrať od 13. do 29. mája. Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) minulý týždeň suspendovala Rusko aj Bielorusko, nahradia ich Rakúsko v „béčku“ a Francúzsko v „slovenskej“ A-skupine.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

15 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia #MS v hokeji