Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prehliadanie chýb rozhodcov bolo okaté, Hudáčkove slová nehodné reprezentácie

Slovenskí hokejisti si po MS v Rige užívajú zaslúžené dovolenky. Ich výkony v lotyšskej metropole ocenil aj šéf zväzu Miroslav Šatan.

10.06.2021 09:41
Craig Ramsay Foto: ,
Craig Ramsay v debate s rozhodcom.
debata

Tichý zabijak, ako znie prezývka niekdajšieho dlhoročného kapitána, považuje postup do štvrťfinále po ôsmich rokoch za drobný úspech.

Jedna vec ho však rozladila – niektoré kontroverzné rozhodnutia rozhodcov či direktoriátu šampionátu.

Stačí si spomenúť na prostredník bieloruského kapitána Jegora Šarangoviča slovenskej striedačke či pichnutie lídra USA Briana Boyla do citlivej oblasti Miloša Romana.

Boyle USA SR MS Čítajte viac Prekonal leukémiu, nahneval Slovákov. Kapitán Amerika oslavuje bronz

"Aj rozhodcovia sú ľudia. Robia chyby. Ich rozhodnutia sa väčšinou vykompenzujú – na jednu a potom na druhú stranu.

V súboji proti USA som však aj ja mal pocit, že sme na nesprávnej strane rozhodcu. Sám Craig Ramsay sa ma opýtal, že čo sme tomu svetu urobili…

Bohužiaľ, sme malá krajina. Najradšej marketingové a televízne spoločnosti vidia v popredí veľké štáty. Nechcem nič naznačovať, ale na tomto turnaji bolo príliš veľa sporných momentov.

Bolo okaté, ako sa rozhodnutia voči Slovensku prehliadali," povedal pre SZĽH jeho prezident Miroslav Šatan.

Za najväčšie pozitívum MS 2021 považuje, že sa viacerí nováčikovia v tíme ukázali v solídnom svetle. Dúfa, že to nebolo naposledy.

„Verím, že ich pozitívny výsledok nabudí a budú do reprezentácie chodiť. Môžu tieto skúsenosti využiť vo svojej kariére i byť kostrou slovenského tímu, ktorý môže v budúcnosti znova uspieť,“ doplnil Šatan.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Slafkovský pripomína Jágra. Vedia so súpermi pozametať

Veľmi vyzdvihol výkon Samuela Kňažka, ktorý pred niekoľkými hodinami podpísal trojročnú zmluvu s Columbusom Blue Jackets.

"Veľké prekvapenie pre mňa… Bol by ospevovaný v médiách, keby tam neboli dvaja sedemnásťroční Juraj Slafkovský so Šimonom Nemcom, ktorí ho zakryli.

Zvládol to na výbornú. Na začiatku sme nepočítali s tým, že by mohol spraviť konečnú nomináciu. V príprave robil chyby, ale neskôr našiel spôsob, ako sa presadiť medzi mužmi," chválil Šatan.

Štyridsaťšesťročný šéf slovenského hokeja sa vyjadril aj k búrlivému koncu Júliusa Hudáčka v reprezentácii.

"Chápem, že je Julo sklamaný. Rozhodnutia robí Craig Ramsay a treba ich rešpektovať. Julove vyjadrenia potom boli neprofesionálne a nehodné reprezentácie.

Mal vynikajúce zápasy proti Rusom i Dánom. Patrí mu vďaka, pomohol k postupu do štvrťfinále. On sa rozhodol ukončiť reprezentačnú kariéru, my sme túto tému ešte neuzavreli. Treba sa mu poďakovať," uzavrel Šatan.

Peter Cehlárik Čítajte viac Cehlárik nič netušil, volali mu kamaráti. Teraz chce späť do NHL

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Miroslav Šatan #MS v hokeji 2021 #Samuel Kňažko