Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ďalšia potupa. Bieloruské hviezdy sa z Rigy domov trmácali autobusom

Pôsobenie bieloruských hráčov na tohtoročných MS v Rige bolo nielen o hokeji, ale aj o politike. Stretli sa s ňou niekoľkokrát.

03.06.2021 15:02
Lotyšsko MS2021 Hokej A Bielorusko Slovensko Foto: ,
Bieloruská striedačka s trénerom Michailom Zacharovom.
debata (84)

Najprv im usporiadatelia v centre Rigy stiahli vlajku a nahradili ju historickou. To všetko ako reakciu za to, že úrady v Minsku prinútili pristáť lietadlo spoločnosti Ryanair a z paluby vytiahli bieloruských protivládneho novinára a aktivistu.

Po tom, ako dohrali v základnej A-skupine a nepostúpili ďalej, turnaj opustili. Na autobusových sedadlách. Prílet z Minska do Rigy letecky im trval pol hodiny, cesta domov sedem hodín.

Ramsay Dávame do pozornosti Program, výsledky, zaujímavosti. Všetko o MS v hokeji 2021

Z Lotyšska teraz totiž do Bieloruska nelieta jediné lietadlo. Je to súčasť tvrdých sankcií. Od 25. mája platí zákaz pristávania bieloruských lietadiel na území Európskej únie a Veľkej Británie.

Šéf organizačného výboru majstrovstiev sveta Edgars Buncis povedal pre agentúru TASS, že sa snažili zabezpečiť spiatočný let pre hokejistov, to by však bieloruská strana musela podať žiadosť o výnimku, k čomu nedošlo.

A tak sa hokejisti aj so všetkou batožinou museli trmácať späť do Bieloruska klasickým autobusom a tráviť dlhé hodiny v nepohodlných sedačkách.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
84 debata chyba
Viac na túto tému: #bieloruskí hokejisti #MS 2021 v hokeji