Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Uhrali by sme to, nepochybuje Pardavý. Vyjadril sa aj k možným súperom

Slovenskí hokejisti majú po pondelkových zápasoch v A-skupine na MS v Rige istotu štvrťfinále, ale v utorok chcú proti Česku zvíťaziť.

31.05.2021 22:59 , aktualizované: 23:10
Martin Gernát, Mislav Rosandič Foto: ,
Martin Gernát a Mislav Rosandič nastupujú vo výstroji do autobusu na pondelkový tréning.
debata (16)

Asistent trénera Ján Pardavý uviedol, že napriek niektorým drobným zraneniam hráčov chcú Slováci postaviť do derby zápasu najsilnejšiu možnú zostavu.

Pardavý spolu s trénerským štábom sledoval zápase Ruska so Švédskom priamo na tribúne v Olympijskom športovom centre. Videl tak naživo duel, v ktorom Rusi zdolali Tre Kronor 3:2 po nájazdoch.

Anton Slepyšev, Adam Reideborn Čítajte viac Slováci sú po ôsmich rokoch vo štvrťfinále. V dráme im pomohli Rusi

„Sú to dobré pocity. Rusom to veľmi nešlo, ale nakoniec to zvládli a pomohli nám. Aj keď ja som presvedčený, že by sme si pomohli sami. Zajtra však môžeme hrať uvoľnene a pripraviť sa na play off,“ povedal Pardavý pre RTVS.

Slováci si v pondelok ráno zatrénovali, mysleli pri tom už na utorkový zápas.

„Mali sme tréning, pripravovali sme sa na Čechov s tým, nech to dopadne akokoľvek. My sme sa pripravovali na to, aby sme si to uhrali sami. Chceli sme ísť do zápasu v plnej sile, teraz uvidíme, v akej zostave pôjdeme. Ale chceme vyhrať,“ dodal Pardavý.

Ján Pardavý počas tréningu na MS v Rige. Foto: TASR, Jaroslav Novák
Ján Pardavý Ján Pardavý počas tréningu na MS v Rige.

Asistent hlavného trénera priznal, že viac šrámov majú útočníci, v obrane je dobrý stav:

„Máme nejaké varianty, v útoku však rezervy nie sú. Nejakí hráči sú zranení, uvidíme, ako sa dohodneme na rannom mítingu. Ale myslím, že pôjdeme v najsilnejšej možnej zostave. Kto bude mať nejaký problém, bude oddychovať.“

Situácia v B-skupine ešte nie je jasná, ale pri papierových predpokladoch vychádza Slovákom vo štvrťfinále USA alebo Fínsko.

„Mohli by nám spôsobom hry vyhovovať. Hrajú rýchly hokej, sú silní v súbojoch, ale my proti nim vieme zabrať. Kto to napokon bude, to sa necháme prekvapiť.“

Ramsay Dávame do pozornosti Program, výsledky, zaujímavosti. Všetko o MS v hokeji 2021

Jánošík: Boli to nervy

Slovenskí hokejisti sledovali zápas v hotelovej herni. Po záverečnom nájazde Rusa Vladimíra Tarasenka všetci vykríkli nadšením, práve tento premenený nájazd ich poslal do štvrťfinále.

"Boli to nervy až do konca. Ale sme veľmi radi, že to takto dopadlo. Počas zápasu Rusov so Švédmi akoby sa mi premietali skoro všetky zápasy, ktoré som dosiaľ odohral za slovenskú reprezentáciu.

A môžem povedať, že postup do štvrťfinále považujem za svoj a náš najväčší úspech. Teší nás najmä to, že môžeme poslať domov našim divákom trošku radosti.

Ešte sa to nekončí. Naopak. Ešte sa to pre nás len začína," povedal pre portál hockeyslovakia.sk Adam Jánošík.

Veľkú radosť mal aj ďalší obranca Martin Gernát.

Lotyšsko Riga MS2021 Hokej Šport A Česko Dánsko Čítajte viac Česi odvrátili katastrofu a večer oslavovali. Švédi zažívajú historické fiasko

"Sme veľmi šťastní, že sa Rusom podarilo streliť dva góly, v závere udržať a remízu. Kričali sme ako malí chlapci. Je skvelý pocit byť súčasťou štvrťfinále, na ktoré sa pripravíme.

V utorok však máme pred sebou ešte jeden zápas a ten by sme chceli zvládnuť," uviedol Gernát.

Útočník Adam Liška zopakoval slová svojich spoluhráčov. Povedal tiež, že sa na šampionáte v Rige vytvorila skvelá partia.

„Prajem si, aby sme zostali taký skvelý kolektív, ako sme teraz. Vtedy môžeme niečo dosiahnuť.“

VIDEO: Pozrite si ďalší diel relácie Fair Play s Dáriusom Rusnákom
Video
Vypočujte si reláciu v podcastovej verzii
Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.
16 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Českí hokejisti #MS 2021 v hokeji