Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Švédi špekulujú o bratských kalkuláciách: Čechom so Slovákmi stačí remíza

Slovenskí hokejisti nezískali vo svojom predposlednom zápase A-skupiny na MS v Rige proti Švédom potrebný postupový bod. Zverenci Craiga Ramsayho neudržali vedenie a severanom podľahli 1:3. Prečítajte si ohlasy médií, ktoré sa venujú aj postupovým šanciam.

31.05.2021 07:27
Lotyšsko MS2021 Hokej A SR Švédsko Slovensko Foto: ,
Slovenskí hokejisti po zápase so Švédskom.
debata (24)

Aftonbladet (Švéd.): Museli sme vyhrať a podarilo sa. Naše šance na play off, v ktorom sme od predstavenia súčasného formátu MS nechýbali, žijú. Zápas so Slovákmi sa začal hororovo, no Švédi sa doň vrátili a otočili nepriaznivý stav.

Ani víťazstvo v poslednom zápase však negarantuje švédsky postup do štvrťfinále. Rozhodnúť môže duel Česka (ak predtým zdolajú Dánov) proti Slovensku – kde obom stačí na play off uhrať remízu. Ako sa chopia matematiky tieto dve krajiny, ktoré kedysi tvorili jeden štát?

Lotyšsko MS2021 Hokej A Švajčiarsko Rusko Čítajte viac Pomôže Slovákom Rusko? Postupová matematika je jasná

Dagens Nyheter (Švéd.): Nádej žije. Tri korunky zdolali Slovákov a chytili sa slamky. Tréner Johan Garpenlöv ďakoval brankárovi Adamovi Reidebornovi, ktorý tím podľa jeho slov viackrát zachránil.

Teraz príde dôležitý súboj s Rusmi. Súperovi, ktorého skalp na šampionátoch získavame len veľmi ťažko.

Göteborgs Posten (Švéd.): Švédsko bolo pod tlakom. Ak by zvíťazilo nad Slovenskom, malo by naďalej šancu zahrať si štvrťfinále. Vyšlo to! Víťazný gól strelil v presilovke Victor Olofsson.

Teraz čakajú Švédov Rusi, aj tento zápas je nevyhnutný z pohľadu postupu do play off. Ani výhra by nám však nemusela pomôcť. Je pravdepodobné, že Švédi sa budú musieť spoliehať na priaznivé výsledky v záverečných bojoch A-skupiny.

Ramsay Dávame do pozornosti Program, výsledky, zaujímavosti. Všetko o MS v hokeji 2021

IIHF.com: Švédi zúfalo potrebovali tri body pri boji o štvrťfinálovú miestenku. Aj keď sa im to podarilo a dosiahli veľký triumf, ich práca nie je dokončená.

Tréner Slovákov Craig Ramsay chválil debutanta v bránke Adama Húsku, ktorý zastavil 26 z 28 striel, švédsky gólman Adam Reideborn 29 z tridsiatich. Pre oba tímy išlo o predposledný zápas skupinovej fázy.

V pondelok musia Švédi zdolať Rusov. Slováci po dni voľna nastúpi proti známemu súperovi z Česka. Tento duel môže byť pre oba tímy z hľadiska prieniku do play off veľmi dôležitý.

Švédsko - Slovensko v obrazoch Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Pavol Skalický (Slovensko),  Marcus Sorensen...

Hokej.cz: Švédi otočili nepriaznivý priebeh stretnutia so Slovenskom a ďalej majú šancu na postup do štvrťfinále. Aktuálne sú v tabuľke štvrtí, na piate nepostupové miesto odsunuli Česko.

Situácia Švédov však ani po nedeľňajšej výhre nie je dobrá – v pondelok musí za tri body zdolať Rusov, teda vedúci tím skupiny.

iDNES.cz: Hokejisti Švédska si ešte nemusia baliť kufre z Rigy. Vo veľkej bitke zdolali v A-skupine húževnaté Slovensko 3:1 a v poslednom zápase budú bojovať o play off.

Švédi urobili dôležitý krok, ale hneď v pondelok od 19:15 hrajú so silnými Rusmi. Ak ich nezdolajú, k postupu im už môže pomôcť len zaváhanie Dánska a Česka.

Tabuľka A-skupiny (po nedeli):
1. ROC (Rusko) 5 4 0 0 1 19:8 12
2. Švajčiarsko 6 4 0 0 2 21:14 12
3. SLOVENSKO 6 4 0 0 2 14:15 12
4. Švédsko 6 3 0 0 3 19:11 9
5. Česko 5 2 1 0 2 18:14 8
6. Dánsko 6 2 1 0 3 12:13 8
7. Bielorusko 6 1 0 1 4 10:23 4
8. V. Británia 6 1 0 1 4 10:25 4
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
24 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Českí hokejisti #MS 2021 v hokeji