Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Sklamanie v zbornej. Washington nepustil jedného z Rusov na MS

Brankár Washingtonu Capitals Iľja Samsonov napokon neposilní ruskú reprezentáciu na hokejových MS v Rige. Po vyradení v 1. kole play off NHL nedostal zo zdravotných dôvodov od svojho zámorského klubu povolenie.

26.05.2021 14:08
Iľja Samsonov Foto: ,
Iľja Samsonov s Alexandrom Ovečkinom a tréner Washingtonu Peter Laviolette po vypadnutí s Bostonom.
debata

Ak by Samsonov štartoval na svetovom šampionáte, bola by to jeho premiéra v reprezentačnom A-tíme na veľkom medzinárodnom podujatí.

„Iľja je sklamaný, mal veľkú túžbu posilniť národný tím. Čaká ho však dvojtýždňová rehabilitácia v klube,“ uviedla Ruská hokejová federácia na svojom oficiálnom twitterovom účte.

Samsonov má za sebou druhú sezónu v NHL, počas ktorej ho však pribrzdili zdravotné problémy. V súhrne strávil vyše 30 dní na COVID-ovej listine.

Ramsay Dávame do pozornosti Program, výsledky, zaujímavosti. Všetko o MS v hokeji 2021

V základnej časti dostal šancu v 19 stretnutiach, v ktorých mal priemer 2,69 inkasovaného gólu na zápas a úspešnosť zásahov 90,2 percenta, pričom dvakrát si udržal čisté konto.

V play off nastúpil trikrát, mal gólový priemer 2,99 a úspešnosť 89,9 percenta.

Z hráčov Washingtonu sa tak pripojí k zbornej iba obranca Dmitrij Orlov, spomedzi klubov vyradených v 1. kole play off NHL aj útočník Vladimir Tarasenko zo St. Louis Blues.

Slovensko rusko MS Čítajte viac Ohlasy tlače: Ruská mašina dostala šmyk. Stúpila na slovenské hrable

Rusom patrila po troch odohratých zápasoch na MS druhá priečka v A-skupine, v ktorej zvíťazili nad Českom (4:3) a Veľkou Britániou (7:1) a prehrali so Slovenskom (1:3).

VIDEO: Aký dojem zanechali zverenci Craiga Ramsayho sme v ďalšej relácii Fair Play rozoberali s bývalým hráčom a expertom Dušanom Pašekom.

Video
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
debata chyba
Viac na túto tému: #ruskí hokejisti #MS 2021 v hokeji