Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Húževnatí Briti? Bude to o nás, znie z tímu. Pozrite si zostavu Slovákov

V nedeľu o 11.15 SELČ si slovenskí hokejisti budú chcieť ešte viac vylepšiť náladu na MS v Rige ďalším víťazstvom.

23.05.2021 06:56 , aktualizované: 09:36
Mislav Rosandič Foto: ,
Mislav Rosandič pred slovenskou lavičkou.
debata (1)

Nastúpia proti outsiderovi A-skupiny z Veľkej Británii a ako poznamenal útočník Martin Faško-Rudáš, Slováci sa musia na tento zápas nastaviť najmä hlavou.

Slovensko vstúpilo do turnaja piatkovým triumfom 5:2 nad Bieloruskom. Faško-Rudáš mohol byť okrem Pospíšila ďalším slovenským hráčom, ktorý strelil gól na MS. Vo výbornej šanci ho však vychytal brankár Danny Taylor.

Ramsay Dávame do pozornosti Program, výsledky, zaujímavosti. Všetko o MS v hokeji 2021

„Trošku som spanikáril, chcel som to zakončiť rýchlo. Ak by som si dal čas, v pohode by som to dal vyššie. Brankár mal betón na zemi a ja som mu ho trafil,“ uviedol 20-ročný útočník.

Od trénera Craiga Ramsaya dostáva šancu aj v druhej presilovkovej formácii, miesto má v strede medzi kruhmi. „Ja som vďačný, že tam môžem hrať, hrá sa mi tam dobre, hral som tam aj v extraligovej sezóne.“

Veľká Británia, Slovensko Čítajte viac Vydretý triumf Slovákov nad Britmi sme sledovali ONLINE

Triumf nad Veľkou Británou je pre slovenských hokejistov povinnosť, ale musia sa mať na pozore. V prvom sobotňajšom zápase A-skupiny Dáni zdolali Švédov, čím sa postarali o prvé prekvapenie „áčka.“

"Neviem, či ma to prekvapilo, aj Dáni sú kvalitní. Ale Švédi mali tlak, veľakrát nepustili Dánov z pásma. Ale Dáni mali dobrú obranu, zvládli kľúčové pasáže lepšie.

Ale aj tento zápas ukázal, že tu na MS je to otvorené. Sú to len prvé zápasy, bude to vyrovnané aj v zápasoch, kde je jeden z tímov papierovo slabší," uviedol obranca Mislav Rosandič.

Úvodný zápas Slovákov na MS proti Bielorusku Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Makety divákov v zápase Bielorusko - Slovensko.

Po piatkovom neúspešnom zápase s Ruskom 3:4 hovorili českí hokejisti aj o tom, že si ťažšie zvykali na veľké klzisko v Olympijskom športovom centre.

„Ak to porovnám s klziskami v NHL, tak samozrejme je to širšie, tak neviem, či to aj oni porovnávali s tým. Lebo inak je to podľa mňa normálne,“ dodal Rosandič.

Slováci mali na oddych celú sobotu, ale potom ich čakajú zápasy v nedeľu aj v pondelok.

clanok sutaz golovka Dávame do pozornosti Zahrajte si gólovku! V hre je viac ako 1 000 €

„Každý regeneruje tak ako zvyknutý, hlavné je, aby sme boli na sto percent pripravení. Hrať v dvoch dňoch po sebe je niečo iné. Ale aj keby sa hralo každý deň, som s tým ok,“ uviedol slovenský zadák.

Dodal, že na MS v Košiciach predviedli hráči Veľkej Británie malý zázrak, keď sa po výhre nad Francúzskom zachránili v elitnej kategórii.

„Je to húževnatý súper, ale kvalita je na našej strane. Musíme to však ukázať od začiatku zápasu, bude to o nás. Nesmieme im nič dovoliť.“

Proti Britom opäť s Konrádom

Slovenská zostava na Britov sa oproti zápasu s Bielorusmi nezmenila. V bránke bude opäť Branislav Konrád.

VIDEO: Pozrite si úvodný diel novej športovej relácie z produkcie Pravdy – Fair Play
Video
1 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #britskí hokejisti #MS 2021 v hokeji